avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Completare D112
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Completare D112

As dori sa stiu ce data se completeaza in D112 la ""data plecarii"" ? E data incetarii CIM? Sau e ultima zi lucrata? As dori sa imi mentionati si temeiul legal.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:08, 26 Septembrie 2013
Chiar daca nimeni de pe acest forum nu mi-a raspuns la intrebare, am aflat totusi raspunsul de pe alte forumuri. Data incetarii CIM si a completarii in revisal si D112, este ultima zi lucrata de angajat in firma, intrucat conf art 2.553 alin 3 Cod civil dacă este vorba de un act ce trebuie îndeplinit într-un loc de muncă, termenul se va împlini la ora la care încetează programul normal de lucru.
Deci, ca sa stie si altii, contr de munca inceteaza la sfarsitul programului de lucru, in ziua respectiva, nu a doua zi, in ziua in care nu se mai lucreaza,:P
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
ContSters289528, utilizator
Pe forum sunt destule topicuri cu acest subiect.
Un exemplu:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
Ares-3, moderator
Intr-adevar sunt multe, dar fara a mentiona un temei legal.B-) Acest lucru ma interesa intrucat am avut control de la ITM si am luat amenda pentru "data incetarii". In concret in data de 28 febr 2013 am incetat un CIM. Angajatul a lucrat in ziua respectiva. Inspectorii ITM au considerat ca daca CIM s-a incetat cu 28 febr 2013, ultima zi de lucru este 27 febr 2013, iar in 28 febr 2013 a lucrat la negru.
Le-am spus ca in D112 daca trec 01.03.2013 ca data a incetarii trebuie sa fac si stat de plata pe martie, ceea ce inseamna ca angajatul avea CIM activ si pe martie, chiar daca il trec in D112 cu 0. Cei de la Finante au alte pareri si uite ca ei au dreptate nu ITM-ul.
Am facut plangere contrav si avem sanse mari sa castigam.
A vazut ca mi s-au sters unele mesaje, dar de raspuns nu mi-a raspuns nimeni la intrebari.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
ContSters289528, utilizator
1. Consultantii care participa la discutii in forum o fac voluntar, fara a fi motivati in vreun fel de Avocatnet.ro. De aceea, trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra si, cu atat mai mult, nu va putem garanta un raspuns complet, corect si de actualitate. Trebuie sa discerneti singur in ce masura raspunsurile primite va pot ajuta in cazul supus dezbaterii.

2. Nu mai adresati aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului. In acest caz topicurile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori.

Regulamentul Forumului
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/tag...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am primit raspuns in forum marydoru marydoru ce fel de site e asta? pt ce e fc daca nimenii nu rasp ? am adresat acceias intrebare de 3 ori am avut ceei 7 anii d aks am vb ft frum , ce rol are site asta ? ... (vezi toată discuția)
O mare problema pe forum... Iulian81 Iulian81 Da... exista o mare problema pe forumul acesta... am deschis o suta de topicuri si aproape nimeni nu vrea sau nu stie sa raspunda.... :(( (vezi toată discuția)
Ultima zi de lucru = data plecare = data incetarii cim? mirela1984 mirela1984 Buna ziua! Ultima zi de lucru = data plecare, este aceeasi cu data incetarii cim? In cazul incetarii cim in 02.03.2015, care este ultima zi de lucru? ... (vezi toată discuția)