avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare administrator-asociat SRL cu 3 asociati egali
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare administrator-asociat SRL cu 3 asociati egali

Buna ziua,
Sunt asociat intr-un SRL cu 3 asociati, cu parti egale. Administratorul societatii este si asociat. Unul dintre asociati a data procura notariala speciala altei persoane sa o imputerniceasca in luarea hotararilor AGA si chiar sa cesioneze partile sociale. Cei doi asociati care nu sunt administratori din 2007 nu au fost chemati niciodata la vreo adunare AGA, si vor sa schimbe administratorul-asociat. Ce pasi trebuiesc urmati atata timp cat administratorul nu raspunde convocarii AGA iar stampila si oate actele se afla la el, inclusiv actele societatii.
Cu mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: whynotsteff , utilizator 19:51, 10 Iunie 2013
whynotsteff a scris:

Administratorul-asociat este plecat din tara ( lucreaza acolo ) iar societatea este pe mana angajatei. Ce putem face noi, ceilalti doi asociati ?

Nu are nimeni idee? Pana se fac demesurile pentru schimbarea administratorului cine conduce activitatea firmei , atata timp cat nu exista imputernicire, iar administratorul asociat are 33,33% iar ceilalti doi tot cate 33,33%, iar cei doi vor sa conduca activitatea.
Si ar mai fi o problema, societatea are sediul social la un lucrator ANAF acasa si nu ne pune la dispozitie actele contabile.
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2013
whynotsteff, utilizator
Administratorul-asociat este plecat in strainatate si a facut procura pentru AGA pentru a putea vota in AGA. Ce se intampla in cele 30 zile de la data AGA prin care se schimba administratorul, pina la publicare in MO? Cine conduce activitatea firmei? Se poate numi prin AGA un administrator provizoriu pe perioada publicitatii de la ORC ? Poate fii acelasi pe care l-am numit prin AGA definitiv? Are administratorul provizoriu, numit pe perioada determinata aceleasi drepturi si obligatii, ca orice administrator ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate sc Dorin Baleanu Dorin Baleanu Buna ziua, Vreau sa suspend activitatea societatii comerciale incepind cu 15.06. Ce pasi trebuie sa urmez pt. acest lucru? (vezi toată discuția)
Cesiune firma georgeasca georgeasca Buna ziua, am un srl fara activitate pe care doream sa-l cesionez. Am dat anuntul pe diferite site-uri si in cele din urma m-a sunat un domn interesat de ... (vezi toată discuția)
Cedare actiuni RedDiamonds RedDiamonds Buna ziua , in luna februarie a acestui an , am facut o firma cu un prieten, cu 2 doi asociati , eu si el , el fiind administrator , aveam de gand sa facem un ... (vezi toată discuția)