avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare copil major din apartamentul parintilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare copil major din apartamentul parintilor

Buna ziua,
Am urm situatie: o persoana in varsta de 32 de ani care locuieste impreuna cu parintii (nu are posibilati materiale de a-si achizitiona o locuinta proprie sau de a locui cu chirie, salariul net fiind de 1000 ron net). Aceasta persoana isi suporta singura cheltuielile, nedepinzand material de parintii sai, contribuind cu cat poate la cheltuielile casei. A contactat credite de nevoi personale pe care le-a achitat din propriile venituri, aceste credite fiind utilizate exclusiv in interesul parintilor sai. Mentionez ca parintii au capacitate de munca, amandoi avand un loc stabil de munca. Acum parintii vor sa evacueze aceasta persoana din casa considerand ca nu contribuie suficent la cheltuielile casei. Pot face acest lucru fara o hotarare judecatoreasca in sensul asta?
Cel mai recent răspuns: e4c5 , utilizator 16:36, 10 Iunie 2013
E un picut mai usoara evacuarea pe noul cod, dar de durat dureaza.
Nu poate achita o chirie dar achita credite care nu sunt in folosul sau. Locuieste intr-un oras mare? Prefera sa stea intr-un mediu ostil?
La cheltuieli trebuie sa participe exact cu cat foloseste, impartit cu ceilalti care folosesc acelasi serviciu, de exemplu 1/3 din cablu etc. Altfel, cheltuielile cu imbunatatirile se pot compensa cu cele facute cu intretinerea lui...
Ma gandesc ca in urma cu 8 ani, pe cand avea 24 de ani, tanarul si-a schimbat cartea de identitate. Cei de la serviciul de evidenta a persoanelor sunt foarte scrupulosi si-ti cer un maldar de acte, daca e cazul (si aici este), acceptul proprietarului. Iata ce scrie pe pagina de net a serviciului din orasul meu : ,,chiar dacă eşti major, în cazul în care domiciliul din cartea de identitate va fi cel al părinţilor, va fi nevoie să fii însoţit de unul dintre ei."
In acest caz, nu poate fi folosita aceasta acceptare in spatiu a parintilor (acordul unuia se prezuma ca are si aprobarea celuilalt sot) pt. a se proteja tanarul ? Acceptarea se da in scris, ramane la dosar, nu merge pe vorbe ! Nu cred ca legiuitorul a vrut ca acest acord sa fie asa, un fel de alba-neagra, azi il dai, maine te razgandesti !
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
e4c5, utilizator
La termen, si-a schimbat buletinul la 28 de ani, nu la 24 sau daca l-a pierdut,la alta varsta , dar nu asta conteaza. Intr-adevar, daca are carte de identitate cu domiciliul la acea adresa, parintii (sau numai unul din ei )si-au dat acordul sa-l ia in spatiu, insa tanarul are calitatea de tolerat. Pt ca sunt proprietari de drept si din diferite alte motive , pot cere evacuarea oricand.
Daca dai cuiva un bun spre folosinta ( comodat), nu inseamna ca nu te poti razgandi chiar daca ai contract- acel acord scris)
gi-jane2, moderator
chiria de 250 euro+intretinere si alte facturi curente depasesc oricum slariul meu net actual (de mancare si alte cheltuieli nici nu mai vorbesc)
@gi-jane2
La termen, si-a schimbat buletinul la 28 de ani, nu la 24....

Primul act de identitate ti se elibereaza la 14 ani si are o valabilitate de 10 ani. Asa ca 14+10=24. :) In continuare o intrebare de bun simt si chiar va rog sa-mi raspundeti, d-voastra sau/si altcineva : care este logica pt. care este nevoie de acordul parintilor daca acest acord poate fi revocat oricand ? Doar sa fie organele emitente acoperite !?
e4c5, utilizator

Alte discuții în legătură

Proprietarul pretinde chirie unui membru al familiei - legalitate, solutii marianmadalin322 marianmadalin322 Sunt fiul proprietarului, ruda de gradul I. Acesta imi pretinde suma de 500 lei lunar , reprezentand o suma pentru ocuparea unei camere, respectiv sufrageria, ... (vezi toată discuția)
Proces / procedura evacuare fiu din apartament proprietatea mamei Dorky Dorky V-as ruga sa ma ajutati cu urmatoarele informatii despre aceasta problema a unui prieten care nu stie cum sa procedeze in atare situatie. Pe scurt : O ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! As dori sa stiu mai exact ce inseamna \"pensie alimentara\" deoarece cand spun acest lucru ma duce cu gandul doar la alimente.Dar eu ii cumpar ... (vezi toată discuția)