LIVE, ACUM (320 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM Accesează live evenimentul
Buna ziua,
Am urm situatie: o persoana in varsta de 32 de ani care locuieste impreuna cu parintii (nu are posibilati materiale de a-si achizitiona o locuinta proprie sau de a locui cu chirie, salariul net fiind de 1000 ron net). Aceasta persoana isi suporta singura cheltuielile, nedepinzand material de parintii sai, contribuind cu cat poate la cheltuielile casei. A contactat credite de nevoi personale pe care le-a achitat din propriile venituri, aceste credite fiind utilizate exclusiv in interesul parintilor sai. Mentionez ca parintii au capacitate de munca, amandoi avand un loc stabil de munca. Acum parintii vor sa evacueze aceasta persoana din casa considerand ca nu contribuie suficent la cheltuielile casei. Pot face acest lucru fara o hotarare judecatoreasca in sensul asta?
Da, stiti cat fac 14+ 10, dar nu si ca primul act de identitate e valabil doar pana la 18 ani, apoi valabilitatea e de 10 ani.
Este nevoie de acordul proprietarului pt a fi luat in spatiu la adresa respectiva. Asta nu inseamna ca proprietarul e dator sa te tina in spatiu 10 ani, cum si-a dat acordul sa te ia, asa te si scoate.. nu tocmai usor, fiind necesar un proces in evacuare.
Ca la casatorie.. zici da, dar asta nu inseamna sa fii osandit pe vecie, te poti razgandi si zice .. nu.
@anemari, puteti gasi chirie si sub 250 de euro.. daca nu vreti sa ajungeti sa cautati sa inchiriati, incercati sa va intelegeti cu parintii.. impartiti cheltuielile, aveti rabdare cu ei la discutii, nu va enervati, nu trantiti usile etc, etc
cand faci un copil nu cred ca poti gandi ca si in cazul unei casnicii: nu imi mai plac ochii sotului, divortez; cand nu iti mai plac ochii copilului ce faci?!?! Iar conditii decente nu gasesti la mai putin de 220-230 euro nu gasesti conditii decente, sau poate aveti dumjavascript:void(0);neavoastra oferte de chirii mai mici
Copilul asta e major are 32 de ani, nu e minor ca parintii sai sa fie obligati sa-l intretina. Daca nu mai sunt dispusi sa va vada in ochi, nu-i puteti obliga si gata. Totusi, nu cred ca va vor afara din casa, cred ca sunt doar suparati, incercati sa-i impacati.
M-ati facut curioasa in ce priveste chiria si primul anunt vazut- o garsoniera decenta ( are poze) la 150 E.. sunt si la 200e.
Parintii nu sunt obligati sa intretina descendentul major daca acesta e mai mare de 25 de ani.
Nu sunt obligati nici sa-l tolereze in domiciliul lor, daca nu traiesc in intelegere. Pretul chiriilor si salariul descendentului nu sunt motive de a obliga acei oameni sa-l suporte. la randul lor, parintii cu siguranta s-au straduit sa-si construiasca propriul camin, separat de cel al parintilor lor.
Felicitari parintilor ca , avand un copil de 32 de ani, mai merg la serviciu si nu apeleaza la ajutorul copilului, se intretin singuri.
Bravo lor, dar asta nu inseamna ca trebuie sa impart salariul cu ei, in conditiile in care eu platesc ceea ce consum (intretinere + curent, cablu, internet), cu mancarea suntem separati iar alte consumabile (detergenti rufe, de expl) fiecare isi cumpara.