Buna ziua! acum cateva zile l-am atins pe unu in parcare si nu am vazut pentru ca era noapte si nici nu am simtit. ma poate baga la fuga de la locul accidentului si daca el nu vrea sa ne intelegem amiabil ce pot pati? Tin sa precizez ca mi-a venit citatie acasa sa ma prezint la biroul de tamponari. Va multumesc!
e4c5
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
O observatie : nu toate parcarile sunt drum public, adica codul rutier nu se aplica peste tot ! De pilda, in cazul parcarii unui mall e vorba despre o platforma betonata, aflata pe o proprietate privata si nu despre un drum public in sensul Codului rutier. Sau parcarea de la subsolul unei cladiri...
e4c5 , drumul public nu e numai cel trasat cu dungi albe e si parcarea de la mall chiar daca isi zice privata deoarece intra oricine , fara restrictii, adica publicul. Acum o luna mi-am reparat masina pe RCA-ul unuia care m-a lovit in parcarea unui Mall.
Parcarile magazinelor (supraterane sau subterane), benzinariile, s.a.m.d., indiferent de forma de proprietate (publica sau privata) intra in categoria de drum public astfel cum este definita la art. 6 pct. 14 din codul rutier cu conditia ca acestea sa fie deschise circulatiei publice.
A lovi o masina in parcare se mai intampla! Printre altele, de aceia fiecare propietar este obligat sa aiba RCA.
Problema reala este reprezentata de simtul civic. Cum ati fi reactionat dvs. daca va gaseati masina lovita in parcare? Nu cred ca ati fi fost prea...bucuros.
Ok, nu ati vazut, la dvs. pagubele sunt minore (nesesizabile)...de ce nu discutati amiabil cu persoana? Cred ca problema se poate rezolva simplu prin mediere sau o discutie amiabila cu propietarul. La masina dvs. care sunt urmele de impact???