avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tamponare intentionata in parcare supermarket
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tamponare intentionata in parcare supermarket

Buna seara.
In cursul zilei de azi, urmand sa ma intalnesc cu un prieten in parcarea unui supermarket, ma deplasam in aceasta parcare cu viteza redusa uitandu-ma dupa prietenul meu.
Observ ca o alta masina da cu spatele dorind sa iasa din parcare.
Claxonez pentru a-l atentiona pe sofer. Acesta continua sa se deplaseze.
Mai claxonez odata si vazand ca acesta inca se deplaseaza, ma opresc.
Opreste si el foarte aproape de mine.
Amandoi deschidem gamurile.
II spun ca daca iese din parcare cu spatele si aude un claxon e bine sa opreasca.
Imi trage o injuratura si imi spune sa imi vad de drum.
Ii spun sa dea un pic in fata pentru ca sa pot sa plec - masinile erau foarte aproape una de alta.
Imi spune ca am loc si imi mai trage o injuratura.
Ii spun ca e mai sigur daca da un pic in fata.
El, foarte nervos, da cu spatele, intra cu masina in portiera mea, se da jos din masina, imi da un pumn in geam si imi spune sa cobor.
Eu raman in masina, iau telefonul si incep sa il filmez.
El imi deschide portiera.
Eu trag repede de portiera, o inchid si o blochez.
Sotia care era in dreapta mea se panicheaza, in spate era si fiul nostru (bebelus).
Sotia il suna pe prietenul nostru cu care trebuia sa ne intalnim.
Dupa un minut "omul", vazand ca il filmez, se calmeaza si se retrage catre portiera lui si imi spune sa mergem la politie.
Apare si prietenul meu.
Cobor din masina, fac poze cu el, cu masina lui si a mea.
Eu avand treaba in ziua aceea si probabil si el, convenim sa ne vedem a doua zi pentru a rezolva situatia.
Facem schimb de numere de telefon si plecam fiecare in treaba lui.

Intrebari: ce risca "omul" daca declar la politie ? E posibil sa ramana fara permis ?

Nu vreau sa fac intelegere amiabila cu el pentru felul cum s-a comportat si pentru ca m-a lovit intentionat.
Cel mai recent răspuns: Ioan Viorel Danciu , Mediator 15:01, 12 August 2014
Tamponarile trebuie declarate in 24 ore.

Art.79. din Codul rutier prevede:

- (1) Conducatorul de vehicul implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a rezultat numai avarierea vehiculului este obligat sa-l scoata imediat in afara partii carosabile ori, daca nu este posibil, sa-l deplaseze cat mai aproape de bordura sau acostament, semnalizandu-l corespunzator.

(2) in situatia prevazuta la alin. (1), conducatorul de vehicul este obligat sa se prezinte in termen de 24 de ore la unitatea de politie pe raza careia s-a produs accidentul, in vederea intocmirii documentelor de constatare si eliberarii autorizatiei de reparatie.

(21) Dispozitiile alin. (2) nu se aplica in cazul in care se incheie o constatare amiabila de accident, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

a) s-au produs pagube materiale a caror despagubire este asigurata prin polita de asigurare obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule;
b) accidentul nu s-a produs ca urmare a savarsirii faptelor pentru care se retine permisul de conducere sau dovada inlocuitoare a acestuia, in conditiile prevazute la art. 111 alin. (1) lit. b) si c), dupa caz, precum si a faptei prevazute la art. 86 alin. (1);
c) cel putin unul dintre conducatorii vehiculelor implicate in accident si-a recunoscut vinovatia in producerea accidentului de circulatie;
d) conducatorul de vehicul care si-a recunoscut vinovatia in producerea accidentului de circulatie detine asigurare obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule valabila;
e) cei doi conducatori de vehicule implicate in accidentul de circulatie au completat si semnat fara obiectiuni formularul de constatare amiabila de accident.
Ultima modificare: Duminică, 10 August 2014
Cabinet de Avocat Feraru Diana, Avocat
El, foarte nervos, da cu spatele, intra cu masina in portiera mea, se da jos din masina, imi da un pumn in geam si imi spune sa cobor.

Avand in vedere cele de mai sus este clar ca el este vinovat.

Cat priveste neintelegerea amiabila nu cred ca va ajuta pe dvs. in primul rand.
Nu cred ca are sens sa deschideti un proces aiurea.

Ramane de vazut si ce vor zice cei de la asigurare.
Nu vreau sa deschid proces pentru lucrul asta ca e prea multa bataie de cap.
Vreau sa stiu daca are rost sa merg la politie sperand sa ii ia carnetul sau macar sa ii dea o amenda. Sau doar imi pierd timpul cu politia ?
Eu consider ca trebuie sa plateasca cumva in fata politiei pentru felul cum s-a purtat. Daca era unul la fel de nervos ca el ? Sigur iesea cu bataie...

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Ramane de vazut si ce vor zice cei de la asigurare.


Pai exista posibilitatea sa ii dea lui dreptate ?
Daca o facea neintentionat consider ca e neacordare de prioritate. Gresesc ?
Daca a facut-o intentionat la ce se incadreaza ?
Ultima modificare: Duminică, 10 August 2014
rogerbv, utilizator
Faceti-va masina pe asigurarea lui. Declarati la asigurator ce si cum a facut. RCA se intoarce asupra asiguratului (vinovatului) in cazul in care, paguba a fost facuta intentionat, daca accidentul e infractiune (adica de ex. daca are >0.8 alcool in sange RCA-ul lui va face masina dupa care isi recupereaza banii de la asigurat (prin proces sau prin intelegere cu el)). Nu merita iertat pentru comportamentul de huligan, daca aveti timp si chef puteti sa depuneti si plangere impotriva soferului, care se va alege cu dosar penal. Eventual cereti sa se retina si inregistrarile video din parcarea mall-ului (sau specificati ca politia sa ceara si dvs mergeti si vorbiti cu cei care gestioneaza camerele video sa salveze inregistrarea/rile pe DVD-uri deoarece au o perioada limitata de stocare, cel mai probabil le vor da la cererea politiei/justitiei).
Declarati rapid accidentul (24 ore) altfel ramaneti fara carnet. Restul e treaba politiei si a asigurarii.

Alte discuții în legătură

Portiera lovita in parcare in timp ce incarcam masina sorinakester sorinakester Buna seara. Pe scurt: Pe strada ingusta, in timp ce-mi puneam cumparaturile-n masina, o cetateanca m-a claxonat, n-a asteptat sa inchid portiera si si-a ... (vezi toată discuția)
Am lovit foarte ușor o altă mașină în timp ce dădeam cu spatele. am lăsat pe parbriz un bilet cu numărul meu de telefon, ce mă sfătuiți să fac în continuare? petr3 petr3 Buna seara. Azi am dat cu spatele si am lovit foarte usor fata la o masina, in urma impactului indoindu-se in mijloc placuta cu nr de inmatriculare - alte ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna?? CEZAR88 CEZAR88 buna ziua, zile trecute mi-a agatat un vecin masina cu masina de la firma la care lucreaza(un autocamion),mentionez ca masina mea era parcara intro zona in ... (vezi toată discuția)