Am participal la o licitatie a unui apartament si am fost declarat adudecatar. Am depus banii si am primit actul de adjudecare. Acum va trebui sa recurg la executor pentru evacuare. Intrebarea mea este urmatoarea: Se poate face cerere de evacuare doar in baza actului de adjudecare care e titlu de proprietate? sau va trebui sa scot cartea funciara a imobilului si abia apoi se poate trece la cererea de evacuare? Precizes ca imobilul nu ar ecarte funciara.
Eu din interpretarea art 516 pct 8 nu inteleg ca imobilul trebuie inscris in cartea funciara inaintea intrarii in posesie, ci doar ca poate fi inscris in cartea funciara, si puteti fi pus in posesie, daca persoana care locuieste acolo e fostulproprietar sau o persoana care n-are vreun titlu:
"menţiunea că actul de adjudecare este titlu de proprietate şi că poate fi înscris în cartea funciară, precum şi a faptului că, pentru adjudecatar, constituie titlu executoriu împotriva debitorului, dacă imobilul se află în posesiunea acestuia din urmă, sau împotriva oricărei persoane care are în posesiune ori deţine în fapt, fără niciun titlu, imobilul adjudecat;"
Asta pentru ca nu cititi ce trebuie, si va rog sa nu va simtiti lezat de afirmatia mea.
Dreptul de proprietate este opozabil doar prin inscrierea in CF. Mai mult, odata cu finalizarea lucrarilor de cadrastru, inscrierea in CF are caracter constitutiv de drepturi, asadar nici macar nu esti proprietar pana nu te inscrii in CF.
In lipsa inscrierii in CF, nu poti cere cuiva sa elibereze imobilul, deoarece nu ii poti opune dreptul tau de proprietate.
Lamurire act adjudecare
Lucc
Am cumparat un apartament la licitatie.
Urmeaza sa mi se emita actul de adjudecare
Actul de adjudecare este titlu de proprietate si ca poate fi inscris in ... (vezi toată discuția)