avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Modalitati de plata... numerar doar?
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Modalitati de plata... numerar doar?

Acum un an de zile, respectiv in iunie 2012 am facut un curs cu o durata de 9 luni de zile de calificare profesionala , Tehnician in activitati de posta, curs finantat prin fonduri europene. Ni s-a comunicat inainte de a ne inscrie ca la final vom primi Certificat de calificare si o suma de bani in jurul sumei de 1200 ron. Certificatele s-au dat foarte tirziu dar fara bani, abia in luna iunie 2013 anul acesta s-a dat suma de 600 ron, urmind ca restul (care nu stiu in cit consta, nu s-a transmis acest lucru) sa se dea intr-o transa urmatoare peste 6 luni.Problema mea actuala este ca eu nu mai sunt in tara si nu mi s-a acceptat ca suma sa-mi fie virata in contul meu deschis in Romania de mai multi ani, cont care este in lei.Am transmis firmei un e-mail cu datele contului si mi s-a comunicat ca platile se fac doar personal sau cu procura speciala ca trebuie semnatura pe tabel.In Germania unde sunt acum, platile se fac doar in cont, nu se plateste nimic cu numerar.Atunci conturile in Romania pentru ce se deschid ? Ce sa facem cu conturile daca platile se fac doar in numerar in Romania?Platim doar comision de administrare....? Rog sa ma faceti si pe mine sa inteleg caci sunt uimita de solicitarea firmei respective. Va multumesc anticipat!!!
Aveti varianta de a face procura speciala cuiva, in cine aveti incredere, de a ridica acesti bani.
Daca platile nu se fac in cont, ci doar personal persoanelor care au facut cursul si au beneficiat de bani europeni, eu nu cred ca ar fi o problema. Faptul ca in Germania platile se fac doar in cont face parte din legislatia si politica Germaniei.
Conturile din Romania se deschid pentru diverse operatiuni, de ex: salarii, debite pentru persoane rezidente, etc, mai putin, in acest caz, al platilor subventiilor pentru cursuri facute prin POSDRU.
De ce ati deschis acel cont? doar pentru platile care vi se acorda prin POSDRU? sau aveati deschis contul inainte de acest curs? Intrebarea mea este de ce nu l-ati inchis cand ati plecat din tara?
Multumesc pentru informatii. Contul este deschis de doi ani, este activ, imi platesc facturile de utilitati pentru proprietatea din Romania, nu l-am deschis special. Ar trebui ca toate platile sa se faca prin cont si in Romania, asa s-ar elimina cu siguranta evaziunea fiscala.......
@carmen... sunt de acord cu dumneavoastra pana la un punct. In general cam toate platile se pot face in si prin cont, numai ca in momentul in care discutam de utilizarea fondurilor europene exista alte rigori care trebuiesc respectate ..... Sugestia mea este sa dati o fuga in tara atunci cand va spun ca se pot ridica banii sau sa imputerniciti pe cineva din familie sa va ridice banii.
Va multumesc pentru atentia acordata mesajului meu, este de apreciat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca iti poate oprii subventia primita din bani europeni? maryaj maryaj Buna ziua, eu am urmat un curs de calificare si la absolvirea acestui curs am primit subventie de 500 ron aceasta fiind virata prin cont bancar, eu cand m-am ... (vezi toată discuția)
Procura generala sau speciala? ContSters62078 ContSters62078 Locuiesc in Germania si am nevoie ca sora mea sa imi scoata o noua diploma de bacalaureat(originalul l-am pierdut) si niste bani de la CEC. As vrea sa ii fac o ... (vezi toată discuția)
Pot sa pierd niste bani din hotararile judecatoresti?? elena1408 elena1408 Din septembrie 2011 locuiesc in Germania,din Iunie 2012 m am casatorit si mi am schimbat numele.La Consulat am depus toate documentele pentru a obtine un ... (vezi toată discuția)