avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli cu intretinerea pentru S.C. care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli cu intretinerea pentru S.C. care functioneaza in apartament

Buna ziua,

Societatea comerciala pe care o reprezint, mai precis un studio de gimnastica pilates pentru femei, functioneaza din 01.08.2012,intr-un bloc de locuinte din Bucuresti, sector 2. In bloc mai functioneaza doua firme.
Incepand din ianuarie anul acesta, la cheltuielile cu intretinerea ni s-au mai adaugat , suplimentar,250 lei lunar( valabil pt. toate cele trei S.C. care functioneaza in bloc) , sub numele de "cheltuieli fixe". Cand am cerut explicatii ni s-a spus ca s-a dat o lege prin care Societatile Comerciale care functioneaza in blocuri de locuinte sunt obligate sa plateasca o suma in plus, lunar, daca nu proprietarii pot inceta acordul de functionare a acesteia in imobilul respectiv.
As vrea sa stiu daca exista intr-adevar aceasta lege si ce presupune ea,(am cautat-o pe net dar nu am gasit nimic).... nu mi s-au dat mai multe informatii din partea administratiei blocului, doar ca trebuie sa ne conformam cu asta sau plecam.

Multumesc, orice raspuns imi va fi de mare ajutor!
multumesc frumos pt.raspuns...de exemplu cu intrare prin casa scarii am stomatologia...aveti poate cazuri in asociatia dumneavoastra...cate persoane aveti in plata la o stomatologie?... restul sunt cu intrare separata de casa scarii...o seara frumoasa va doresc...
( ca o paranteza vreau sa va intreb,pt ca am avut azi un control pentru securitatea spatiului de incasare-daca asociatia trebuie sa fie obligatoriu supravegheata video,sa aiba sistem de alarma monitorizat de o firma de securitate,seif,gratii,etc?-asta mi s-a spus ca ar trebui sa avem noi-puteti sa-mi spuneti cum e in alta parte?)
Nu avem stomatologie. Avem mai multe birouri de avocatura, executori judecatoresti...
De exemplu un cabinet de avocatura care are 2 avocati, am stabilit de comun acord un numar suplimentar de 5 persoane (total 7 persoane). Pentru alt cabinet de avocatura cu 2 avocati am stabilit suplimentar un o singura persoana (total 3 persoane)... Totul se stabileste prin intelegere, dupa numarul clientilor, aglomeratie...
Cu un executor am stabilit acum doi ani 2 persoane in plus iar apoi, inmultindu-se clientii, am stabilit 4 persoane in plus.

Da, exista legislatie care obliga agentii economici, inclusiv asociatiile sa ia masuri pentru asigurarea securitatii casieriei. Dar, asa cum este firesc, legea se aplica in functie de spatiu, de loc, de valorile pastrate acolo, de pretentiile celor ce vin in control s.a.m.d.
Intrebati-i pe cei ce vin in control ce trebuie sa faceti si solicitati-le sprijinul. Solicitati-le sa va duca la o alta asociatie care este asigurata si securizata conform legii ca sa luati exemplul acelei asociatii. Este posibil sa nu gaseasca asa ceva in tot orasul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. detin un spatiu comercial in chirie la parterul unui ... Ciobanu Eugen Ciobanu Eugen Buna seara. Detin un spatiu comercial in chirie la parterul unui bloc. In acest bloc spatiile comerciale nu sunt pe aceiasi parte cu intrarea in casa scarii, ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial la parterul blocului sarah sarah am un spatiu comercial la parterul unui bloc cu 10 etaje cu intrare separata ,iar asociatia ma obliga sa platesc toate cotele de intretinere inclusiv interfon ... (vezi toată discuția)
Lift steiner_ahnrcs steiner_ahnrcs Suntem un ONG. Asociatia Handicapatilor Neuromotor Resita(www.ahncs.eu) Sediul nostru este propritatea Asociatiei intrr-un bloc cu 10 nivele. Intrarea in ... (vezi toată discuția)