avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Excepþii procesuale respinse. Pot declara recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Excepþii procesuale respinse. Pot declara recurs?

Buna ziua!

Am pe rol un dosar de inmatriculare fara taxa (legea 9/2012) din 14.03.2013, cu toate actele necesare, avocat, timbre etc, pe 29.05 dupa 4 amanari: RESPINGE EXCEPTIILE INADMISIBILITATII ACTIUNII SI A LIPSEI CALITATII PROCESUALE PASIVE.
Cum se traduce mai exact si de ce a respins?
Cu-n recurs se poate schimba hotararea, implica alte costuri (onorariu, timbre etc)?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: edyeduardo2004 , utilizator 19:30, 13 Iunie 2013
Motivul sau motivele pentru care instanţa a respins cele două excepţii le puteţi afla numai din cuprinsul hotărârii judecătoreşti. Chiar nu avem noi cum să ştim motivarea instanţei.

Ca să vă spun dacă justificaţi un interes pentru a promova recurs, vă rog să îmi răspundeţi la două întrebări:
1. Dvs. aţi avut calitatea de reclamant?
2. Cine a invocat cele două excepţii?
Cel mai probabil paratul a invocat inadmisibilitatea actiunii si lipsa de calitate procesuala pasiva, exceptii care i-au fost respinse de instanta.

Nu ne-ati comunicat care este solutia care s-a dat pe fondul dosarului sau mai aveti termene?

Daca instanta s-a pronuntat atunci veti astepta comunicarea motivarii hotararii si veti avea ocazia sa constatati de ce s-au respins exceptiile. Partea care le-a invocat si careia i-au fost respinse va putea face recurs. In recurs se va timbra de cel care declara recurs. Veti avea probabil nevoie de avocat pt a va apara in raport de motivele de recurs

Ca o curiozitate personala: De ce nu ati adresat aceste intrebari avocatului dvs? Este cel mai in masura sa va raspunda pt ca isi cunoaste dosarul. In plus are aceasta obligatie fata de dvs, clientul lui.
Hotararea nu mi-a venit inca...
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge exceptiile inadmisibilitatii actiunii sŸi a lipsei calitatii procesuale pasive a Institutiei Prefectului Judetului X . Respinge actiunea formulataƒ de reclamantul X (eu)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbraj petit actiune in recurs!!! CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna ziua. Va rog sa ma indrumati ce sa fac in legatura cu urmatoarea solutie pronuntata de instanta...sa fac recurs sau sa introduc o alta actiune? ... (vezi toată discuția)
Instanta de judecata nu a cercetat fondul cauzei icabulancea icabulancea Am deschis un proces intrucit persoana autorizata care a intocmit documentatia cadastrala a modificat limita de proprietate (am formulat Plingere impotriva ... (vezi toată discuția)
Solutie dosar summerwinter summerwinter Ca reclamant in dosar,am primit drept raspuns urmatoarele: \\"respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive invocata de parat. Respinge cererea.\\" Ce ... (vezi toată discuția)