avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozitare persoana fizica rezidenta
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozitare persoana fizica rezidenta

Buna ziua

Am o mare problema...
Sunt persoana fizica rezidenta in Romania si am incheiat un contract de comision cu o firma ce electueaza operatiuni financiare, firma este inregistrata in AUSTRIA.
In urma unei tranzactii financiare reusite, tranzactie financiara efectuata in Dubai, urmeaza sa incasez un comision .

Doresc sa stiu daca trebuie sa platesc impozit statului raman, pentru acesti bani.
care este impozitul, "valoarea lui".
daca exista o suma maxima pe care o pot incasa, ca si persoana fizica.(nu PFA, sau FIRMA)

va multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaij1 , utilizator 00:27, 12 Iunie 2013
In Codul fiscal, referitor la impozitul pe venit, avem:

ART. 40 Sfera de cuprindere a impozitului

(1) Impozitul prevăzut în prezentul titlu, denumit în continuare impozit pe venit, se aplică următoarelor venituri:

a) în cazul persoanelor fizice rezidente române, cu domiciliul în România, veniturilor obţinute din orice sursă, atât din România, cât şi din afara României;

Deci, veti plati 16% impozit si, dupa opinia mea, 5,5% C.A.S.S.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2013
Iulian MANEA, Contabil
Exista o valoare maxima care pot sa o incasez ca si persoana fizica?
daca da... care este aceasta?

va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comision persoana fizica (fara pfa). robertionut robertionut Buna ziua, Urmeaza sa primesc o suma maricica de bani (50.000 euro) dintr-o vanzare de teren. Practic la o firma din Romania, am prezentat pe cineva din ... (vezi toată discuția)
Cum platesc c.a.s.s.cu venituri numai din tranzactiile cu actiuni pe bursa forumistul forumistul Sunt o persoana fara ocupatie si am inceput sa tranzactionez actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti. In aceasta luna am facut cateva vanzari de actiuni, in urma ... (vezi toată discuția)
Cea mai buna forma legala de organizare pt impozite cat mai mici mariusa34 mariusa34 Buna ziua, In urma noilor reglamentari pt PFA, doresc sa inchid PFA-ul si sa deschid un SRL. Imi puteti confirma va rog rezultatele documentarii ... (vezi toată discuția)