avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general productie sau servicii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

productie sau servicii

firma cod caen 7311- Activitati ale agentiilor de publicitate, asociat unic fara salariati

- printarea de carti de vizita+flyere pt clienti, este considerata serviciu sau productie
-lucreaza pe comanda, nu produce produse finite in serie; fiecare comanda este unica
Cel mai recent răspuns: ilsssa , utilizator 11:15, 24 Martie 2009
activitatea se incadreaza la productie...frumos si academic ar fi sa evidentiezi operatiunile din punct de vedere contabil asa cum presupun normele in legatura cu productia...DAR! daca vei continua in varianta pe care o folosesti acum nu vei genera consecinte fiscale negative si nici nu vad vreo problema din punct de vedere al evidentei pe gestiune...ceva probleme ar putea fi pe la legea contabilitatii in stricta legatura cu normele de aplicare date in legatura cu aceasta...insa nu vad eventuale sanctiuni...
E un exercitiu bun sa folosesti varianta productiei, mult mai exact si totodata cel corect.
ilsssa a scris:

pt. fat frumos

Nu cred ca este cazul sa fii ironic...Stiu si eu care este definitia cuvantului productie. Acesta sa fie singurul argumet dat de un consultant fiscal, cu trimitere la DEX?



Nici nu m-am gandit sa fiu ironic. Chiar nu imi sta in caracter mai ales in aceste situatii. Trimiterea la DEX am crezut ca ajuta la limpezirea situatiei. Daca as fi dorit sa fiu ironic as fi fost de la bun inceput (vezi postarile precedente). Din lipsa de timp, azidimineata cand am postat raspunsul, m-am limitat doar la definitia din DEX.
Imi cer scuze pentru supararea care fara voie v-am pricinuit-o.


Las la aprecierea dvs. cate si ce fel de argumente poate aduce un consultant fiscal.
probabil a fost neintelegere...
OK! Se mai intampla.

:kissing:


Si totusi, eu o tin p'amea, nu este chiar productie.Este adevarat ca poti sa tii contabilitate de gestiune si la prestari de servicii si chiar indicat, dar, "instinctul"meu daca pot sa zic asa inclina spre prestare de servicii.Fac si conta de productie si mi-am dat seama de diferente.

Alte discuții în legătură

Servicii sau productie? niko 94 niko 94 O firma de termopane care produce tamplarie la comanda CAEN 2223,este servicii sau productie? Puteti sa-mi dati si baza legala? Sunt putini angajati, nu ... (vezi toată discuția)
Contul 3021 si 3028 georgianan georgianan Poate cineva sa ma ajute cu o lamurire?am cautat pe internet, dar nimic ce ma intereseaza.....care este diferenta dintre cele 2 conturi?...ex: hartie, pixuri, ... (vezi toată discuția)
Factura din nir-uri diferite MONA-LISA MONA-LISA Buna ziua Am achizitionat de la doi furnizori diferiti (din UE) bunuri (un utilaj si un transformator). Ele vor fi asamblate si vor fi vandute impreuna ca o ... (vezi toată discuția)