avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe perioada determinata

buna ziua as dori sa va spun ce mi se intampla
am un contract de munca pe perioada determinata dar pe contract scrie doar de cand am inceput adica 20 martie 2013 pana la este tras o liniuta si apoi pana la incetarea suspendarii contractului de munca al doamnei in locul care sunt(sunt in locul cuiva care este in ingrijire copil si care si-a facut cererea initial cererea sa stea 2 ani ingrijire copil adica pana la anul in 4iulie 2014 si tot asa a fost si anuntul cand am dat concursul pe post)
acum a aparut doamna si si-a facut cererea sa se reintoarca dupa un an si mi sa spus ca este legal si ca eu trebuie sa plec din 8 iulie 2013 cand se reintoarce doamna titulara pe post(deci eu trebuie sa plec dupa doara 3 luni de munca chiar daca am dat un concurs in care scria ca postul este pana in 4 iulie2014)
ce pot sa fac si este legal aceasta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:01, 9 Iunie 2013
Daca in CIM pe care l-ati semnat este mentionat ca durata este pana la revenirea din CCM a salariatei titulare, atunci incetarea activitatii la 8 iulie 2013 este corecta.
-am postat in acelasi timp-
Eu va intreb doar daca ati semnat o minuta de informare (o informare prealabila din care sa rezulte ceea ce spuneti dvs.)
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2013
Herra_, utilizator
@ tatianab70

Potrivit art.84 alin.2 C.mun., in cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

Asadar, incetarea c.i.m. este legala.

De asemenea, aveti dreptul de a ataca in instanta decizia de incetare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie procedat in revisal lia19 lia19 Buna ziua.Vreau sa va relatez urmatoarea situatie.Deci: Trei contracte de munca: Martie 2013-Iulie 2013 August 2013-Decembrie 2013 Ianuarie 2014-Decembrie ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediu maternitate AL MARIN AL MARIN buna ziua. am o problema de care m-am lovit si as dori sa stiu daca cineva a mai intalnit situatii similare. este vorba despre o salariata aflata in concediu ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca pe perioada determinata stanem stanem Sunt angajat pe postul unui titular care a plecat in concediu fara salar in perioada 1 septembrie 2016- 31 august 2017. Am luat postul in sedinta publica si ... (vezi toată discuția)