Exista posibilitatea calcularii corecte,la Casa de Pensii,contra plata,a VECHIMII in munca si a PENSIEI intr-un moment apropiat evenimentului ?
(in situatia in care urmaresc o pensionare anticipata as dori sa stiu,dupa datele din cartea de munca,cat mai am pana la solicitarea pensionarii anticipate si care ar fi valoarea pensiei rezultate).
Va multumesc !
S-au facut simulari la negru si au existat situatii in care pensia finala a iesit mai mica decat cea simulata, iar omul a mers in instanta cu simularea
Se fac, dar eu nu am reusit sa conving pe nimeni. Se pare ca au fost certati zdravan cei care au facut. Se vede ca a fost incarcat server-ul.
Eu personal am solicitat o adeverinta privind datele necesare determinarii stagiului de cotizare si a punctajului mediu in vederea stabilirii pensiei. Aceasta se poate cere legal si am obtinut-o(prima data este gratis). Impreuna cu legislatia actualizata pot face un calcul pe cont propriu.
Insa poti avea surprize in final, din interpretarea diferita pe care o poate face CASA PENSII, etc.
In instanta este neplacut sa ajungi. Ar fi de dorit sa poti rezolva totul fara.
*Simularea pensiei se poate face numai folosind programul de stabilire a pensiei pe legea 19/2000.
*Daca se introduce pe noul program al Lg 263, calculatorul centralizeaza si il ia ca "Dosar lucrat: iar la sfarsit de luna se centralizeaza si se observa ca sunt lucrate un nr mai mare de dosare DAR rezovate mai putine
*De aici si cuantumul pensiei difera cu cel ce va fi real