avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul corect vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul corect vechime in munca

Exista posibilitatea calcularii corecte,la Casa de Pensii,contra plata,a VECHIMII in munca si a PENSIEI intr-un moment apropiat evenimentului ?
(in situatia in care urmaresc o pensionare anticipata as dori sa stiu,dupa datele din cartea de munca,cat mai am pana la solicitarea pensionarii anticipate si care ar fi valoarea pensiei rezultate).
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 09:35, 11 Iunie 2013
S-au facut simulari la negru si au existat situatii in care pensia finala a iesit mai mica decat cea simulata, iar omul a mers in instanta cu simularea
Si se fac in continuare, atata timp cat nimeni nu le sanctioneaza.
In instanta se poate apela la un expert pentru a face o astfel de simulare.
Se fac, dar eu nu am reusit sa conving pe nimeni. Se pare ca au fost certati zdravan cei care au facut. Se vede ca a fost incarcat server-ul.
Eu personal am solicitat o adeverinta privind datele necesare determinarii stagiului de cotizare si a punctajului mediu in vederea stabilirii pensiei. Aceasta se poate cere legal si am obtinut-o(prima data este gratis). Impreuna cu legislatia actualizata pot face un calcul pe cont propriu.
Insa poti avea surprize in final, din interpretarea diferita pe care o poate face CASA PENSII, etc.
In instanta este neplacut sa ajungi. Ar fi de dorit sa poti rezolva totul fara.
*Simularea pensiei se poate face numai folosind programul de stabilire a pensiei pe legea 19/2000.
*Daca se introduce pe noul program al Lg 263, calculatorul centralizeaza si il ia ca "Dosar lucrat: iar la sfarsit de luna se centralizeaza si se observa ca sunt lucrate un nr mai mare de dosare DAR rezovate mai putine
*De aici si cuantumul pensiei difera cu cel ce va fi real

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie paulacarmen paulacarmen Ma numesc Mitran Paula Carmen, sunt nascuta pe 8 martie 1953, iar anul acesta m-am pensionat la limita de varsta, avand o vechime de 25 de ani in domeniul ... (vezi toată discuția)
Valoare pensie profesor alina_25 alina_25 Un profesor cu 30 ani si ceva vechime in domeniu cu grad 1 cam ce pensie de limita de varsta poate primi (aproximativ ) (vezi toată discuția)
Pensia facultativa (pilonul iii) rburlaro rburlaro As vrea sa stiu daca o persoana care nu plateste CAS, dar plateste o contributie lunara la un fond de pensii privat, facultativ, pilonul 3, isi poate ... (vezi toată discuția)