avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drept de autor pentru videoclipuri pe YouTube
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drept de autor pentru videoclipuri pe YouTube

Buna ziua!
Am o intrebare:
As vrea sa fac niste video-uri pe Youtube asemanatoare cu video-urile altui utilizator, doar ca respectivul le face in USA.
Ar trebui sa-i cer voie, sau incalc intr-un fel drepturile de autor?
Nu prea inteleg ce-mi explica Youtube-ul in sectiunea lor, din aceasta cauza am apelat aici.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:44, 9 Iunie 2013
Ideile de videouri nu au drepturi de autor, in schimb scenariul, elementele grafice, etc. au copyright.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Video tik tok baltamas baltamas Buna ziua, As dori sa ma interesez care estre procedura legala de a sterge un video de pe o platforma sociala, cum este tik-tok sau youtube? Sunt prezent ... (vezi toată discuția)
Drepturi autor youtube mastera mastera Buna ziua, Am urmatoarea problema... In urma cu o luna de zile mi-am deschis un canal pe youtube. In urma cu 2 saptamani acest canal mi-a fost inchis de ... (vezi toată discuția)
Preluare film youtube mfdunhill mfdunhill buna ziua, in cadrul unui buletin de stiri de pe statie TV din Romania a fost difuzat un material video filmat de mine si postat pe canalul meu de youtube. ... (vezi toată discuția)