avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Poate fi modificata o cerere de drept comun in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Poate fi modificata o cerere de drept comun in ordonanta presedintiala?

Am introdus o actiune pe fond in vederea suplinirii consimtamantului paratului pentru a calatori cu minorul in strainatate in luna septembrie. Avand in vedere ca aceasta nu poate fi solutionata in timp util pana in septembrie, luand in considerare vacanta judecatoreasca, as vrea sa stiu daca pot cere calificarea acestei actiuni ca ordonanta presedintiala. Stiu ca potrivit art. 1000 ncpc ordonanta presedintiala poate fi transformata intr-o cerere de drept comun, insa reciproca este valabila?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 08:46, 16 Iunie 2013
Sunt de acord cu d-voastra ,exista practica in sensul admisibilitatii .

Masura instantei nu mai are caracter vremelnic cand de fapt solutioneaza fondul litigiului, astfel ca practic nu mai este posibila restabilirea situatiei de fapt anterioare. In speta d-voastra daca instanta da o hotarare care suplineste consimtamantul pentru o perioada determinata, practic a solutionat fondul ( d-voastra,in fapt, asta ati solicitat- obtinerea consimtamantul pentru acea perioada determinata). Va intreb ,mai este posibila restabilirea situatiei anterioare?.
Imi permit sa va citez argumentarea unei instante cu privire la caracterul vremelnic. Cred ca este mai clara. Imi cer scuze ca mi-am permis sa exprim propriul punct de vedere
"Vremelnicia

Pe calea ordonantei presedintiale nu se pot lua masuri definitive care privesc rezolvarea fondului, ci numai masuri provizorii care tind sa preintampine o paguba iminenta si ireparabila.

Vremelnicia masurii luate reprezinta doar o conditie a ordonantei presedintiale in instanta, care se afla in stransa legatura cu neprejudecarea fondului. Astfel, instanta este datoare sa evite orice masuri care rezolva fondul litigiului si fac imposibila eventuala restabilire a situatiei de fapt anterioare."
D-na kik101
Depuneti urgent cererea suplinirii semnaturii prin Ordonanta presedintiala.

Eu am avut pe calea dreptului comun proces de relatii personale cu minorul si s-a admis ordonanta presedintiala pentru vizita minor cu weekenduri, apoi, dupa 6 luni, s-a admis si o ordonanta presedintiala pentru vacanta-acestea au fost chiar cele 2 capete de cerere din procesul de fond.
Nu va faceti griji pentru vacanta judecatoreasca, ordonantele se judeca si in vacanta.
Aveti timp suficient sa obtineti ceea ce doriti.
Eu va sunt recunoscatoare pentru sugestiile oferite si totodata indraznesc sa va intreb cum ati proceda dvs. in locul meu.
V-ati modifica cererea de fond in ordonanta presedintiala, iar in atare situatie, cat de admisibila apreciati a fi aceasta cerere?
Ori, ati renunta la cererea pe drept comun si ati introduce separat o ordonanta presedintiala?
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
kik101, utilizator
Nici una, nici alta.
Pur si simplu as depune o cerere de Ordonanta presedintiala pentru suplinire semnatura.
Fiti convinsa ca nimeni nu va citi cererea dvs. din procesul pe drept comun, trebuie doar sa fie un numar de dosar inregistrat.
Sunt care depun aceeasi cerere la date diferite si isi mentin cererea care a picat "aleatoriu" la cine trebuie si renunta la celelalte.
Am hotarat sa modific petitul cererii de fond, in sensul de a preciza ca solicit suplinirea consimtamantului paratului in vederea deplasarii minorului in strainatate in fiecare vacanta de vara pana la implinirea varstei de 18 ani.
Ulteriror modificarii aceastei cereri, voi introduce ordonanta presedintiala in care am sa solicit suplinirea consimtamantului paratului in vederea deplasarii minorului in strainatate in vacanta de vara, in perioada 01.09-09.09.2013.
As dori sa stiu si parerile dvs. Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala Vasi00 Vasi00 Buna.as dori sa intreb cum as putea sa obtin o hotarare prezidentiala pentru un minor ?as dori sa-l iau in vacanta dar nu pot ca imi trebuie procura si nu pot ... (vezi toată discuția)
Efectele ordonantei presedintiale in materia divortului Ioannaki Ioannaki Buna ziua, Am si eu o nelamurire in aceasta materie: efectele ordonantei presedintiale inceteaza la momentul pronuntarii unei hotarari pe fondul cauzei sau la ... (vezi toată discuția)
Despre ordonanta presidentiala corigherghe corigherghe Se poate \"incepe\" o ordonanta presidentiala pentru stabilirea domiciliului unui minor, in cazul in care exista riscul de a fi luat de celalalt parinte? (vezi toată discuția)