avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intretinere copil dupa 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intretinere copil dupa 18 ani

Care este procedura pentru solicitarea pensiei de intretinere , dupa implinirea varstei de 18 ani a copilului , in prezent student la facultate , invatamant de zi ,anul I (20 de ani).
Mentionez ca tatal s-a mutat in strainatate unde si lucreaza; si nu a mai platit intretinerea de o vreme buna.
In acest caz este posibila obtinerea acestei pensii si ce documente , ce pasi de urmat sunt necesare pentru aceasta?
Cel mai recent răspuns: h_suzana , utilizator 18:46, 10 Iunie 2013
Buna ziua,
Daca persoana care trebuie sa va plateasca aceasta pensie nu vrea sa o faca de buna voie, va trebui sa va adresati instantei de judecata cu o cerere pentru ca instanta sa-l oblige la plata.
Cererea in 2 exemplare,
Atasati copie de pe sentinta mai veche de stabilire a pensiei, de pe actul de identitate, adeverinta din care sa rezulte ca sunteti student, alte acte care credeti ca ajuta instanta la dezlegarea cauzei, toate in 2 exemplare.
Multa bafta!
av. Gabriel Klein Kiritescu
Buna ziua,
Va multumesc mult pentru raspuns. Daca ati putea sa ma lamuriti va rog, cu ce acte sunt inca necesare , daca persoana care ar trebui sa plateasca (tatal copilului) , s-a mutat respectiv lucreaza in strainatate.
O zi frumoasa !
H. Suzana
V-ar ajuta sa-i stiti macar adresa ca banuiesc ca nu stiti unde lucreaza si pe cat.
Adresa si aproximativ locul de munca il cunosc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dupa 18 ani andrusca16 andrusca16 Ce se intimpla cu pensia alimentara dupa ce implinesti 18 ani ? Mentionez ca parintii mei sunt divortati iar prin hotarire judecatoreasca tatal meu era obligat ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere! celentana celentana Buna! In ce context instanta poate da castig de cauza in ceea ce priveste pensia de intretinere pt un copil minor (11 luni) in functie de salarul minim pe ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere - venituri din strainatate kasyeru kasyeru Parintii mei sunt divortati din 1997 iar eu locuiesc cu mama. Tatal imi plateste pensia de intretinere lunar inca de la divort fara vreo intarziere in valoare ... (vezi toată discuția)