avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

buna ziua.daca cand s-a dat legea 18/1991,proprietarii de terenuri care nu au depus cerere pt inapoierea terenurilor ce au fost in folosinta cap-urilor,dar au acte ca au cumparat aceste terenuri din 1950,mostenitorii acestora mai pot depune la primarie sau in instanta cereri de repunere in proprietate?am inteles ca trebuia sa faci cerere in timp de 90zile de la publicarea legii.sau ce se poate face pt obtinerea titlului de proprietate pe acel teren?mentionez ca acel teren e trecut in rezerva primariei dar noi ca mostenitori nu am fost instiintati niciodata ca il vor lua si ca noi l-am stapanit mereu.daca am actul original al cumpararii terenului,nu pot avea si titlu de proprietate de la primarie?de unde pot scoate un rol agricol de dupa 1990,pt ca pana in 1990 se dau de la arhiva.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: TANASENASTASA , utilizator 22:24, 12 Iunie 2013
Buna ziua,
Daca terenul nu a fost trecut in CAP, atunci sunteti, in continuare, proprietari.
Daca a fost trecut in CAP atunci trebuia sa formulati cererea prevazuta de legea 18. Termenul a fost prelungit de nenumarate ori.
Nu stiu despre ce tip de teren este vorba (intravilan sau extravilan) in zona cu sau fara CAP, etc.
Consultati un avocat care va poate spune exact situatia.
Un extras de pe registrul agricol il puteti solicita la primarie. Sunt obligati sa vi-l dea in max 30 de zile. Daca refuza va puteti adresa instantei de contencios administrativ.
av. Gabriel Klein Kiritescu
terenul a fost luat de CAP in 1963-1964,este teren arabil intravilan dar in 1991 cand s-a dat legea 18,din suprafata de 1.43ha,li s-a dat titllu de proprietate doar pe 1ha,restul de 0,43ha,cu anexa 3,s-a luat un coeficient de 30%.problema e a la impozite si taxe apare aceeasi suprafata dar care nu este acum.stiu ca s-a deschis proces pt ca sa li se dea inapoi suprafata dar nu stiu unde sa vad cum s-a incheiat acest proces.daca cer rol agricol de la primarie,pt ca cele pana in anii 90 sant la arhiva iar cele dupa 90 la primarie,acestia o sa mi-l dea?pot da primaria in judecata pt recuperarea terenului?as avea vreo sansa sau nu?
deci cererile trebuiau facute in 1991 si acum nu se mai pot face?va multumesc
se mai poate da titlu de proprietate pe suprafata de 0,43ha,daca aceata este trecuta in rezerva primariei?am inteles ca se poate deschide o actiune in instanta de uzucapiune sau cam asa ceva.va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatarea dreptilui de proprietate lordionis lordionis Buna. De ce documente am avea nevoie pentru obtinerea Ordinului Prefectului pt. constatarea dreptului de proprietate pe un teren intravilan fara constructie pe ... (vezi toată discuția)
Probleme fond funciar irinu irinu cer un sfat ,Primaria L. a eliberat un titlu de P.fara ca acea persoana sa detina acte pe toata suprafata de teren desi conform cereri in baza leg.18/91 cere ... (vezi toată discuția)
Legea 18/91 ordinul prefectului Iooan Iooan Recent am discutat o situatie cu primaria, prin care solicit trecerea terenului din jurul locuintei in proprietate. Detin acte de proprietate doar pe casa, iar ... (vezi toată discuția)