avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Fals si uz de fals intr-un proces pt exercitarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Fals si uz de fals intr-un proces pt exercitarea autoritatii parintesti

Buna ziua,
Am fost data in judecata (a 3a oara) de fostul concubin pt exercitarea autoritatii parintesti in comun; prin hotarare am obtinut autoritate parinteasca unica, dar a depus recurs.
Intre timp, am descoperit ca declaratiile lui in ceea ce priveste locul de munca detinut sunt false (compania fiind radiata din 2006 la ORC), iar adeverinta de salariat din cadrul altei companii, falsa, de asemenea.
Am depus plangere penala pt fals si uz de fals, el la Politie declarand ca nu are loc de munca. Plangerea penala nu s-a solutionat inca.
Intrebare:
Pana la solutionarea plangerii penale care va stabili daca actele sunt false sau nu, se poate sista procesul civil in cadrul caruia au fost folosite?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ralu_k79 , utilizator 14:36, 16 Iunie 2013
Multumesc pt raspuns. Plangerea penala deja am facut-o,doar ca se misca destul de greu. Iar in Instanta am depus la dosar, alaturat adeverintei lui de salariat, rezolutia Procuraturii unde imi comunica faptul ca, in urma investigatiilor facute, nu are loc de munca. Si totusi nu este o dovada pertinenta a moralitatii persoanei care a depus-o...
Sunt folositi martori falsi, adeverinte false, amenintari cu moartea, si, cu toate aceste aspecte, mi se spune ca asta este...omul are libertatea sa uzeze de tot ceea ce poate pt a castiga, este practic dreptul lui...
Conform legii, drepturile se exercita cu buna-credinta.
Da, in teorie asa este, dar practica mi-a demnonstrat contrariul. Cu toate ca am putut sustine tot ceea ce am enumerat mai sus cu probe, si aici vb de acte, se pare ca sanctiunile pt fals si uz de fals se aplica doar anumitor persoane, dupa criterii numai de dansii stiute.
Nu aveți nimic de câștigat dacă vă lamentați și dacă vă resemnați invocând motive fanteziste și tot felul de teorii conspirative.

Interesul D-voastră nu este ca cineva să fie pedepsit pentru fals sau uz de fals ci ca procesul civil în care sunteți parte să fie judecat pe baza unor probe legale.
Cereți instanței civile aplicarea procedurii înscrierii în fals cu privire la acele adeverințe. Nu are rost să vă pierdeți timpul și banii umblând pe la parchet și pe la poliție.
Va multumesc pt raspuns. Nu, nu ma resemnez invocand motive fanteziste si teorii conspirative, povestesc doar sit prin care trec sperand ca voi gasi, cu ajutorul celor de aici, o solutie. Merg pe principiul "doua capete sunt mai bune decat unul",are rezultate extraordinare.
Da, am adus la cunostinta Instantei aspectul de fals si uz de fals,in unul din dosare (e adevarat ca nu in cel pt exercitarea autoritatii parintesti, ci in altul unde s-au folosit aceleasi acte false), dar nu s-a tinut cont...
Va voi urma sfatul si voi cere Instantei aplicarea procedurii inscrierii in fals a acelor adeverinte si delegatii. Referitor la timpul pierdut pe la parchet si politie...ce pot face? Odata depusa plangerea, am fost chemata pt declaratii aditionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ascunderea probelor (inscrisuri oficiale falsificate) in dosarul civil si in cursul cercetarii si urmariri penale ? soparla62 soparla62 Ascunderea de probe, inscrisuri oficiale in dosarul civil cat si in dosarul de cercetare penala: In aceste dosare civil si penal sa ascuns faptul ca au ... (vezi toată discuția)
Dovada calitatii procesuale active leusan leusan exista urmatoarea speta: Reclamantul Popescu cheama in judecata primaria din orasul Deva,pentru uzucapiune.Reclamantul Popescu nu a locuit niciodata si nici ... (vezi toată discuția)
Fals,uz de fals libelula34 libelula34 ce trebuie sa fac pentru ca persoana care a facut declaratie falsa sa fie acuzata si trasa la raspundere ? (vezi toată discuția)