avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitii publice - proiect cu fonduri europene
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitii publice - proiect cu fonduri europene

Am o intrebare legata de achizitiile publice.
Sa spunem ca o institutie publica face achizitii de peste 15.000 Euro, intr-un proiect cu fonduri europene.
Cum se desfasoara procesul, trebuie sa trimita cerere de oferta catre 3 firme? Ce impiedica aceasta institutie sa aleaga 3 firme "de casa"?
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 22:55, 19 Iunie 2013
Este o intrebare pentru care nu ati dat detaliile necesare unui raspuns clar si fara ambiguitati.
Am inteles ca este vorba de un proiect finantat din fonduri europene.
1. In cadrul cererii de finantare sunt cu siguranta foarte bine stabilite procedurile prin care se fac toate achizitiile din cadrul proiectului.
2.Orice contract din cadrul proiectului (sau nu), a carui valoare depaseste pragul valoric de 15.000 euro, se atribuie prin proceduri de achizitie publica, stabilite conform legislatiei in vigoare (OUG 34/2006), functie de valoarea estimata fara TVA si incadrarea acesteia in pragurile valorice impuse de legislatie (vezi art.19, 20, 124 din OUG 34/2006)
3. Procedurile de achizitie publica, uzuale (LD, licitatie restransa, dialog competitiv, negociere cu publicare a unui anunt de participare, cerere de oferte),se initiaza prin publicarea in SEAP a unui anunt/invitatie de participare la procedura de atribuire.

Nu exista "cerere de oferta catre 3 firme". Ar fi o incalcare flagranta a principiilor care stau la baza atribuirii contractelor de achizitie publica.

La intrebarea D-voastra "cum se desfasoara procesul (...)", raspunsul este simplu:
conform pasilor impusi de legislatia specifica achizitiilor publice, functie de tipul de procedura stabilit.
daca beneficiati de fonduri eurpoene dar nu cunoasteti legislatia in materia achizitiilor publice va recomand sa apleati la persoane calificate pt ca veti primi corectii serioase in caz de veti face greseli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpãrarea directã ºi 3 oferte gajnandi gajnandi Buna ziua. Am doua intrebari. 1- Limita de sume pentru a se incadra in cumparare directa (sub 10 000 EUR fara tva) este valabil pentru contract sau pe ... (vezi toată discuția)
Estimare achizitie fonduri europene alexrac alexrac Cum alegem pragul de achizitie publica in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene - sa zicem POSDRU? in functie de valoarea estimata a achizitiei ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa de la o firma neplatitoare de tva cameliapstl cameliapstl buna ziua am si eu o mare nelamurire exista un contract de servicii intre o institutie publica si o firma neplatitoare de TVA; valoarea contractului a ... (vezi toată discuția)