avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa locala - impozit pe spatiu concesionat
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa locala - impozit pe spatiu concesionat

ma intereseaza daca pentru un spatiu concesionat de la primarie cu functiunea de cabinet individual medicina de familie se plateste impozit pe cladire . multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 09:56, 11 Iunie 2013
NU se plateste impozit, se plateste taxa, impozit ati plati daca ati fi proprietar.

Art . 249: (3) Pentru clădirile proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, după caz, persoanelor juridice, altele decât cele de drept public, se stabileşte taxa pe clădiri, care reprezintă sarcina fiscală a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe clădiri.

Vedeti daca nu trebuie sa platiti si taxa pe teren:

(3) Pentru terenurile proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, se stabileşte taxa pe teren care reprezintă sarcina fiscală a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe teren.

Trebuie sa depuneti declaratiile la directia fiscala unde e cladirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite si taxe locale Bob Mioara Bob Mioara In cazul unei Societati Comerciale aflate in chirie in spatiul Primariei ,cine plateste impozitul pe cladire si taxa pe teren? (vezi toată discuția)
Taxa /impozit cladiri apartinand domeniului public georgianaleo georgianaleo Buna ziua, as dori sa stiu daca cabinetele medicale individuale, birourile notariale publice sunt obligate sa plateasca taxa (impozitul ) pe cladirea in care ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe cladire pt chiriasii locuintelor anl SimionescuAlina SimionescuAlina Primaria orasului Mangalia ne-a informat ca avem de plata impozitul pe cladire plus penalitati din 2012 pana in prezent.Mentionez ca noi suntem chiriasi din ... (vezi toată discuția)