avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Import tigari
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Import tigari

Va rog daca stie cineva cum se importa tigari. Nu pentru uz personal ci pentru comercializare (import non-comunitar). In TARIC exista cateva categorii dar nu pentru tigari normale.
Cel mai recent răspuns: Geom1 , utilizator 15:38, 11 Iunie 2013
Ca sa importati tigari trebuie sa aveti certificat de antrepozit fiscal pentru tigari si nu aveti voie sa aveti mai mult de doua antrepozite pentru o singura firma.

Atunci cand produsele accizabile sunt in interiorul unui antrepozit fiscal nu se platesc accize pentru ele, dar cand ies din depozit trebuie sa fie achitata acciza aferenta.

Antrepozitarul autorizat, destinatarul inregistrat si expeditorul înregistrat au obligatia depunerii la autoritatea competenta a unei garantii, care sa asigure plata accizelor care pot sa devină exigibile.

Garantiile trebuie sa fie de cel putin 6% din valoarea accizelor de plata, fiind de regula scrisori de garantie bancara.

Firma care urmeaza sa desfasoare activitatea ca antrepozitar autorizat trebuie sa nu inregistreze obligatii fiscale restante la bugetul general consolidat iar perioada de valabilitate a autorizatiei pentru antrepozit este de trei ani in cazul contribuabililor mari si mijlocii stabiliti conform reglementarilor in vigoare si de un an in celelalte cazuri.

Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2013
Costinel Burca, Contabil
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locul de import art.206ind.30 cod fiscal sabinna sabinna Un expeditor inregistat cumpara un produs ( importa) de la un antrepozitar vamal. conform Cod fiscal \"locul de import\" este locul unde se afla produsul in ... (vezi toată discuția)
Prestare serviciu fabricare tigarete la cerere nicolaehaj nicolaehaj Buna , Am o intrebare legata de fabricarea de tigarete . Mentionez ca detin un magazin autorizat legal specializat in vanzarea de tuburi ,aparate si tutun ... (vezi toată discuția)
Achizitie vinuri intracomunitar si nu numai Darina_A Darina_A Un SRL doreste sa aduca vinuri atat linistite cat si spumoase din afara tarii atat UE cat si din restul lumii, pt comercializare intr-un bar specilaizat si ... (vezi toată discuția)