avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere?

Buna ziua,

in 2003, in virtutea incheierii unui contract de vanzare cumparare, am "imprumutat" autovehicolul unei persoane pt probe, urmand ca ulterior acesta sa se prezinte sa semneze contractul si sa faca formalitatile pentru inmatricularea masinii pe numele sau.

Acest lucru nu s-a mai intamplat, iar in prezent masina figureaza in continuare pe numele meu, fiind somat de la Finante sa platesc impozitul aferent pentru perioada 2003-2013 .

Ce solutii am in aceasta situatie??

Plangere penal apt abuz de incredere/furt?
Actiune in instanta? Temei??

Mentionez ca nu vreau masina inapoi, vreau doar sa plateasca impozitul aferent perioadei 2003-2013 , perioada in care a beneficiat de masina si sa o inmatriculeze pe numele sau.

Multumesc.
pe cel caruia l-ati vandut ar trebui.
Pe dvs. nu va intereseaza ce au facut mai departe cu auto!

Chemati in judecata pe cel caruia i-ati vandut masina.

In alta ordine de idei, greu de crezut ca au putut da o masina la programul rabla (deci in mod oficial sa incaseze niste bani de la stat) fara sa poata face dovada ca masina le apartine si ca este inmatriculata pe numele celui ce o preda prin acel program!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto vanduta fara acte peterman peterman Salut. Am si eu o problema. Am vandut in anul 2006 o masina unei cunostinte fara sa fac nici un act, mergand pe buna incredere. La randul sau aceasta persoana ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fara acte vanzare - cumparare appolodor appolodor stie cineva cum pot radia de la fisc un autoturism pe care l-am instrainat unuei persoane pe care nu o mai gasesc si nici nu ma cauta si nici nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Radiere fara acte mascool mascool Buna seara. In anul 2008, am vandut un autoturism dacia 1310. Vandut este impropiu zis(nu avem act de vanzare/cumparare) dar la notar am semnat o procura prin ... (vezi toată discuția)