avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intrebari diverse legate activitatea PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intrebari diverse legate activitatea PFA

Buna ziua, am un PFA infiintat in 2009, suspendat din 2010 pana in mai 2013 cu coduri CAEN 6202- Activitati de consultanta in tehnologia informatiei si 4791-Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet. Pentru contabilitate as vrea sa o tin singura, folosind SAGA PS.
Nu s-a emis nici o factura/chitanta inca.
1) S-a completat in RJIP facturile si bonurile fiscale-cheltuielile cu infiintarea si suspendarea PFA-ului. Nu s-a trecut nici o dispozitie de plata pentru a introduce bani in PFA si a avea monetar pentru acele plati. Cum pot proceda in acest caz? 2) Inregistrarile in RJIP sunt consecutive atat pentru 2009-cheltuieli cu infiintarea,cat si pentru 2010-cheltuieli cu suspendarea. Trebuiau sa fie pe file diferite?
3) Urmeaza sa emit facturi catre societati, platite in numerar pe loc. Banii ii pot folosi in inters personal? Cum inregistrez incasarea facuta?
4) vanzarile se produc pe baza unui website cu plata in sistem ramburs, transport prin posta romana. cheltuielile cu transportul-bonul de consum trebuie sa-l dau si clientului? Il las doar in SAGA, sau trebuie sa-l printez si sa-l atasez ofertei de pret?
5) Clientii nu vor sa facem contract de vanzare-cumparare, pot sa-l inlocuiesc cu oferta care le-am dat-o?
6) daca am facturier si chitantier cumparate, le pot folosi pe acestea ca mi se pare mai simplu de tinut evidenta numerelor, in locul celor printate din Saga?
7) daca am o factura de intrare produse cu denumirea de sucitor inox, e obligatoriu sa le dau sub aceeasi denumire sau le pot vinde doar sub denumirea de sucitor?
8) imi trebuie plan de conturi pentru pfa?
9) adaosul comercial la produsele vandute se stabileste in functie de ceva anume?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2013
ContSters293469, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters293469 , utilizator 12:42, 12 Iunie 2013
De asemenea, cand introduc facturile, le introduc defalcat cu valoarea fara tva si tva sau introduc doar suma totala (valoare produs+tva)? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare facturi pt un pfa neplatitor de tva dannuttzza dannuttzza Buna ziua, Am nevoie sa ma ajutati cu urmatoarea dilema, am un pfa, neplatitor de tva si folosesc programul saga pt a-mi tine evidenta contabila, astfel ca ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri dupa infiintare pfa clauuudiu clauuudiu Buna, Acum cateva zile am depus actele pentru infiintarea unui PFA si astept sa-mi vina certificatul de inregistrare. (Cod CAEN: 6202 - consultanta ... (vezi toată discuția)
Neclaritati contabilitate pfa Gabrista Gabrista Buna ziua Am cateva neclaritati privind contabilitatea unui PFA neplatitor de TVA impozitare in sistem real – activitate de consultanta si ... (vezi toată discuția)