avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare factura

Buna ziua!
As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
- se primeste de la un furnizor de servicii de telefonie mobila o factura cu valoarea 0(zero)
- pe factura sunt telefoane care au valoare si tva aferent dar mai exista o pozitie „discount” pe minus exact cat sa ajunga factura pe zero
Cum inregistrez aceasta factura? In ce conturi? Ce fac apoi cu telefoanele primite care au totusi valoare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 13:05, 12 Iunie 2013
Telefoanele au o valoare contabila.Aceasta trebuie sa o inregistrati in contabilitate.
Discountul il inregistrati pe contul 767-depinde si pt.ce a fost acordat.

ORDIN nr. 3.055 din 29 octombrie 2009
51. - (1) Costul de achiziţie al bunurilor cuprinde preţul de cumpărare, taxele de import şi alte taxe (cu excepţia acelora pe care persoana juridică le poate recupera de la autorităţile fiscale), cheltuielile de transport, manipulare şi alte cheltuieli care pot fi atribuibile direct achiziţiei bunurilor respective.
În costul de achiziţie se includ, de asemenea, comisioanele, taxele notariale, cheltuielile cu obţinerea de autorizaţii şi alte cheltuieli nerecuperabile, atribuibile direct bunurilor respective.
(2) Cheltuielile de transport sunt incluse în costul de achiziţie şi atunci când funcţia de aprovizionare este externalizată.
(3) Reducerile comerciale acordate de furnizor şi înscrise pe factura de achiziţie ajustează în sensul reducerii costul de achiziţie al bunurilor.
(4) Reducerile comerciale primite ulterior facturării, respectiv acordate ulterior facturării, indiferent de perioada la care se referă, se evidenţiază distinct în contabilitate (contul 609 "Reduceri comerciale primite", respectiv contul 709 "Reduceri comerciale acordate"), pe seama conturilor de terţi.
(5) Reducerile comerciale pot fi, de exemplu:
a) rabaturile - se primesc pentru defecte de calitate şi se practică asupra preţului de vânzare;
b) remizele - se primesc în cazul vânzărilor superioare volumului convenit sau dacă cumpărătorul are un statut preferenţial; şi
c) risturnele - sunt reduceri de preţ calculate asupra ansamblului tranzacţiilor efectuate cu acelaşi terţ, în decursul unei perioade determinate. (ati primit telefonul gratis,ma gandesc, datorita tranzactiilor efectuate in baza contractului pe care il aveti cu furnizorul de telefonie)
(6) Reducerile financiare sunt sub formă de sconturi de decontare acordate pentru achitarea datoriilor înainte de termenul normal de exigibilitate.(nu cred ca este cazul dvs.)
Reducerile financiare primite de la furnizor reprezintă venituri ale perioadei indiferent de perioada la care se referă (contul 767 "Venituri din sconturi obţinute"). La furnizor, aceste reduceri acordate reprezintă cheltuieli ale perioadei, indiferent de perioada la care se referă (contul 667 "Cheltuieli privind sconturile acordate").

Eu le fac receptie ca obiect de inventar cu valoare 0 daca va permite softul, daca nu le punteti valoare de 1 leu. Eventual la data bilantului sau la inventariere il evaluati la valoarea justa si faceti inregistrarile corespunzatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari conturi ?! DOAR_NOI DOAR_NOI Am aflat zilele acestea de unele modificari referitoare la conturile 667 respectiv 767 cheltuieli - venituri din sconturi . Aceste conturi s-ar fi schimbat in ... (vezi toată discuția)
Contul 767? denisa2011 denisa2011 buna seara, am o factura de discount de la un furnizor, trec 767 cu minus?? (vezi toată discuția)
Inregistrare factura cu discount zaira_simona zaira_simona Lucrez la o firma care comercializeaza ciment.Plata se face in avans,iar in momentul primirii marfurilor pe factura este inclus un discount pt plata in ... (vezi toată discuția)