avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA- cel ce se opune e creditorul
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA- cel ce se opune e creditorul

buna seara, am o hotarare judecatoreasca prin care trebuie sa restitui o masina sau contravaloarea ei. a venit executorul si proprietarul masinii iar acesta din urma a refuzat sa ia masina pt ca nu porneste si cere in schimb banii. executorul a zis ca nu o ridica pt ca nu are ce sa faca cu ea. daca in hotarare scrie clar sa ii restitui masina sau banii,ce imi ramane de facut?


[nu mai scrieti cu majuscule, multumesc]
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 12:38, 17 Iunie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Ar trebui ca executorul sa faca proces-verbal de constatare, din care sa rezulte ca ati predat masina.
daca nu face asta, prin alt executor il notificati sa se prezinte la data x, la ora y, in locul h, sa ii predati masina, eventual poate fi sediul unui notar. daca nu se prezinta notarul va face o incheiere de certificare a faptului ca v-ati prezentat acolo. Daca va continua executarea , veti face contestatie, veti arata ca v-ati executat obligatia si ca e vina lui ca nu a primit masina. Plata contravalorii e subsidiara obligatiei de predare a masinii, deci nu au cums a va execute silit ptr bani.
Faceti o adresa cu valoare declarata si confirmare de primire catre executorul judecatoresc care a venit sa va execute, in care precizati ca ii puneti la dispozitie actele si cheile masinii pe care o poate ridica oricand de la adresa dvs "x" ( o precizati expres si atasati actele si cheile), fapt care il pune in intarziere pe creditor si se "naste" riscul pieirii bunului in sarcina sa. Sau , mergeti la un avocet si impreuna cu acesta va deplasati la sediul executorului si depuneti cheile si actele masinii intocmind in acest sens un proces verbal de predare. Daca executorul refuza , faceti o contestatie la executare in care aratati aceste lucruri, pe cheltuiala creditorului.
Buna ziua, as avea si eu o nelamurire in legatura cu executarea silita. In urma cu vreo 4-5 ani sora mea a scos un credit de la BRD, a platit o parte din credit , dar apoi nu a mai platit nimic. A primit ieri de la o firma de recuperare credite o instintare de executare silita. Intrebarea mea este - pe mine ca si frate sau pe parinti ne poate afecta cu ceva ? Locuiesc impreuna cu parinti si sora in acelasi apartament. As vrea sa stiu daca executorul ar putea sa imi ia din lucrurile cumparate de mine personal sau ar putea sa imi ceara mie ca frate sau parintilor sa platim creditul. Va multumesc.
Executorul nu poate executa decat bunurile debitorului, asupra carora are dovezi ca sunt ale debitorului . Nu pot fi executate rudele decat daca sunt garanti pentru acel credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita in baza contractului de leasing eugenia82 eugenia82 Buna ziua Astazi la firma la care lucrez s-a prezentat un colector de debite de la societatea X si ne-a ridicat masina in baza unui proces verbal incheiat ... (vezi toată discuția)
Executare silită buna ziua, dacă se poate sa ma ajutați mai ... Andrei45 Andrei45 Executare silită Buna ziua, dacă se poate sa ma ajutați Mai de mult am luat de la banca un credit și cu timpul am uitat ca mai am de achitat o suma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in sfarsit sora mea a ajuns aproape la final cu judecata. ... danaianache danaianache Buna ziua, In sfarsit sora mea a ajuns aproape la final cu judecata. A primit decizia finala de executare, pentru a-si recupera sumele. In acest moment, ... (vezi toată discuția)