avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de proprietate

Buna seara, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns:
Inainte de casatorie sotul a cumparat o casa si terenul aferent , va rog sa imi spuneti si mie daca am vreun drept la casa?'
Mentionez ca am 3 copii si 28 ani de casnicie.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2013
TALIOARA, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:52, 17 Iunie 2013
Daca ati facut imbunatatiri casei dvs aveti un drept de creanta, insa drept de proprietate asupra imobilului teren si constructie nu aveti, acesta fiind bun propriu al sotului , achizitionat inaintea de casatorie. Daca dansul decedeaza primul prin mostenire va revine o cota de 1/4 din teren si constructie , in caz de divort imobilul nu intra in masa partajabila ci puteti pretinde despagubiri pentru imbunatatirile aduse casei in timpul casatoriei cu dvs daca ati contribuit.
Daca sotul mosteneste de pe urma tatalui decedat o parte din teren o parte din casa, poate sa cedeze unei nepoate partea sa de casa fara acordul sotiei lui?
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
TALIOARA, utilizator
Da, poate pt ca e bunul lui propriu si face ce doreste cu el.
Pt casa in care locuiti daca e tot bunul propriu al sotului, puteti sa notati in cartea funciara sarcina ca locuinta a familiei, nu va putea s-o vanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun propriu piticut86 piticut86 Buna ziua.Am un imobil mostenit,bun propriu daca nu-mi aleg regimul juridic al bunului propriu si ma casatoresc la divort sotul ar avea vre-un drept asupra lui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.sunt casatorita legitim de 20 ani.din prima casnicie ... primavara21 primavara21 Buna ziua.Sunt casatorita legitim de 20 ani.Din prima casnicie am un copil,iar sotul meu are doi.Locuim pe un teren proprietatea sotului,achizitionat inca din ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil din alta casatorie mirelas79 mirelas79 Împreună cu prietenul meu, vrem să ridicăm o casa pe terenul lui (mostenire de la bunici). As vrea sa stiu ce drept are fiica lui majoră( cu care nu ține ... (vezi toată discuția)