avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unui bun imobil intrat in proprietate prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unui bun imobil intrat in proprietate prin mostenire legala

Un mostenitor legal are in proprietate o cota parte dobandita prin mostenire dintr-un imobil amplasat in mediul rural. Imobilul este constituit din casa si teren aferent de jur imprejurul acesteia si este amplasat in vatra satului, deci intravilan. Mostenirea respectiva, reglementata prin certificat de mostenitor autentificat de un notar public, mai cuprinde si alte doua suprafete in extravilanul localitatii rurale respective, una fiind teren arabil, iar cealalta teren impadurit. Acest mostenitor legal, impreuna cu ceilalti mostenitori de acelasi rang sunt de acord sa vanda proprietatea respectiva (casa si terenul de langa ea si cele doua suprafete din extravilan) vecinului situat pe latura vestica a proprietatii intravilane, astfel incat, acesta din urma sa-si extinda proprietatea pe care o detine actualmente.
Intrebarea, pe care o adresez, in primul rand unui notar public, este urmatoarea:
Pot acesti mostenitori legali, sa vanda proprietatea respectiva (casa, teren aferent acesteia din intravilanul localitatii cat si cele doua suprafete - arabila si impadurita - din extravilanul localitatii respective), acestui vecin, fara a detine intabulare si carte funciara deschise pentru imobilele mostenite si anterior enumerate?

Fac mentiunea suplimentara ca, locuinta a fost construita in jurul anului 1940 si pana acum, a fost mentinuta in familie de mostenitorii legali, iar toate impozitele datorate catre stat si legate de aceasta proprietate sunt achitate la zi.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2013
MONICA ROXANA Voinea, Consultant credite si finantari
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 07:56, 13 Iunie 2013
fara cadastru si intabulare nu se pot face acte intre vii. Constructia se va intabula cu cetificatul eliberat de la Primarie si cadastru . Iar pentru teren se va proceda la cadastru si intabulare conform actelor de proprietate care au stat la baza eliberarii certificatului de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate iulianbastan iulianbastan Salut! Am si eu o nelamurire si va implor sa ma ajutati. Bunicii mei (decedati ambii)au 3 copii: mama, o matusa si un frate. Ca avere a ramas un teren ... (vezi toată discuția)
Registru agricol jorrdy jorrdy Caz concret: În registrul agricol, la pagina alocată bunicului meu sunt detaliate suprafețele de teren pe care le-a avut în proprietate (locație, ... (vezi toată discuția)