avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA operatiune triangulara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA operatiune triangulara

cum factureaza o firma rezidenta in RO catre o firma nerezidenta din Tunisia, cu expedierea marfii catre o terta firma nerezidenta din Franta? daca firma din Tunisia nu are cod TVA in UE, atunci se aplica pe factura catre Tunisia cota TVA din Ro, 24%?
Cel mai recent răspuns: MarcelinaDoina , utilizator 22:31, 13 Iunie 2013
Pentru a va putea da un raspuns la intrebarea dvs. trebuie sa dati mai multe detalii, cum ar fi cine transporta marfa? Daca firma din Romania pune la dispozitie marfa in Romania atunci aceasta opertiune reprezinta o livrare interna, nu conteaza unde ajunge ulterior marfa, firma sau transportatorul care preia marfa avand obligatia sa se inregistreze din punct de vedere al TVA in Romania, daca firma din Romania transporta marfa direct in Franta, atunci operatiunea reprezinta o livrare intracomunitara si daca se comunica un cod valid de TVA nu se factureaza cu TVA, iar daca nu se comunica un cod valid de TVA se factureaza cu TVA.
Va multumesc pentru raspuns, am inteles asa: nu am primit cod TVA deci factura emisa cu TVA; conditia de livrare este EXW sediul firmei din Ro si transportator este o firma rezidenta (comisionar vamal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie/livrare intracomunitara psilvie psilvie Buna, Va rog sa ma ajutati cu urmatoare problema: firma A din RO, inregistrat in scopuri de TVA, inregistrat in ROI, factureaza catre o alta firma B din ... (vezi toată discuția)
Tva transport marfa in ue maria2010 maria2010 Transportul aferent unei livrari intracomunitare este efectuat si facturat cu tva de catre o firma romana. Firma care efectueaza livrarea intracomunitara ... (vezi toată discuția)
Tva albulescu albulescu Buna seara,daca o sc din Spania factureaza livrarea unor anumite materiale unei sc din Ro,in factura este prevazut tva,sc din Ro.poate cere deducerea sau ... (vezi toată discuția)