avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Burse doctorale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Burse doctorale

Buna seara!
Am rugamintea de a ma lamuri asupra legalitatii unei decizii luate de Gurven.
Hotararea Guvernului nr. 1717/2008, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 8 din 6 ianuarie 2009, abroga alineatul 2 al articolului nr. 23 din HG nr. 567/2005 privind organizarea si desfasurarea studiilor universitare de doctorat.

Conform alineatului 2 al articolului nr. 23, contributiile datorate la asigurarile sociale de stat, la asigurarile pentru somaj, la asigurarile sociale de sanatate si pentru accidente de munca, si boli profesionale pentru doctoranzii la forma de invatamant cu frecventa, care obtin bursa, se platea lunar, de catre Institutia Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat (I.O.S.U.D.) la care eram inmatriculati.
In schimb, se pastreaza reglementarile HG nr. 567/2005 potrivit carora, pe toata durata activitatii, doctorandul de la forma de invatamant cu frecventa, care obtine bursa, beneficiaza de recunoasterea vechimii in munca, de alte drepturi si obligatii ce revin salariatului.

Deci, un drept al meu este sa mi se plateasca, totusi, aceste contributii..

Cine ar trebui sa ne plateasca contributiile?[Art.23. - (1) Pe toată durata activităţii, doctorandul de la forma de învăţământ cu frecvenţă, care obţine bursă, beneficiază de recunoaşterea vechimii în muncă, de alte
drepturi şi obligaţii ce revin salariatului, precum şi de dreptul de a desfăşura activităţi
didactice prin cumul sau prin plata cu ora, potrivit contractului de studii de doctorat]


O alta problema este cuantumul bursei

Art.21. - (3) Bursa de doctorat reprezintă, în înţelesul prezentei hotărâri, o indemnizaţie
egală cu salariul brut de asistent de cercetare pentru perioada programului de pregătire
universitară avansată şi de cercetător ştiinţific pentru perioada programului de cercetare
ştiinţifică
Desi am cerut informatii la Rectorat, nu am reusit sa aflu care este salarul brut al unui cercetator stiintific.
Imi puteti oferi informatii in acest sens?
Va multumesc pentru atentie!

Alte discuții în legătură

Vechime in munca divele divele Perioada in care o persoana a fost doctorand cu frecventa este considerata vechime in munca ? - dar in specialitate, daca este un profesor de liceu? - dar ... (vezi toată discuția)
Doctorat - vechime in munca la pensie? sabyella sabyella Buna ziua, As avea si eu o intrebare: daca studiile de doctorat nu se finalizeaza cu sustinerea tezei de doctorat, dar in cei 4 ani de stagiu facuti ... (vezi toată discuția)
Doctoratul la zi este considerat ca experienta in campul muncii?? iulaina iulaina Daca o persoana este doctorand la zi se considera forma de angajare? Din cate stiu nu exista posibilitatea cartii de munca in perioada doctoratului la zi (asta ... (vezi toată discuția)