avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Termen de ridicare ipoteca.
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Termen de ridicare ipoteca.

Salutare!! Sunt membru nou si as dori un sfat,referitor la termenul in care trebuie sa scot un apartament de sub ipoteca.Mai exact,problema sta in felul urmator:Am achitat anticipat un credit ipotecar,dupa care urma ca,banca sa ma contacteze pentru a merge cu un reprezentant al bancii la un notar,pentru a scoate apartamentul de sub ipoteca.Banca,nu ma contactat(au trecut doua saptamani)eu am mai fost in aceasta perioada de 2-3 ori pe la ei si mi-au raspuns ca nu au primit nu stiu ce confirmare,de la sediul central.Problema mea este ca voi pleca din tara ptr.o anumita perioada de timp si as dori sa stiu daca asta este o problema? O ultima intrebare:exista termen de scoatere de sub ipoteca? Va multumesc si astept un raspuns urgent(plec din tara).

Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 08:09, 18 Iunie 2013
Nu, nu exista un termen in care ipoteca trebuie radiata si nici nu este nici o problema daca aceasta ramane inscrisa in cartea funciara, atata timp cat nu doriti sa instrainati sau sa ipotecati din nou apartamentul. Intr-adevar, radierea din CF a ipotecii se face in baza declaratiei data in forma autentica de catrre reprezentantul bancii, doar ca 2 saptamani mi se par cam prea mult sa nu fi primit confirmarea de la sediul central... :-/...
In orice caz, daca nu se rezolva pana plecati si daca nu vreti sa dispuneti pentru moment in nici un fel de apartament, nu este nici o problema sa ramana inscrisa ipoteca!
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2013
Paula Tudor, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
Va multumesc pentru raspuns,acum pot pleca linistit.Deci,sa inteleg ca la intoarcerea in tara va trebui sa contactez din nou banca,pentru a incheia radierea.Stie cineva cam care ar fii costul acestei radieri?
Buna dimineata!
Costul declaratiei il aflati de la notarul care o va autentifica (cred ca se tarifeaza la valoare), iar tariful de radiere la OCPI este de 60 lei /imobil.
Declaratia nu se tarifeaza la valoare, e suma fixa. Sfatul meu este sa contactati un birou notarial de pe langa sediul bancii, sa mergeti sa le lasati actele referitoare la imobil si la ipoteca, precum si date de contact de la persoana din banca. Radierea se va face de catre notar cat sunteti plecat, daca lasati toate informatiile si platiti in avans serviciul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament ipotecat popamaryi popamaryi Buna ziua! va rog sa ma ajutati! Vreau sa cumpar un apartament ipotecat dar nu stiu care sunt demersurile! Va rog sa imi spuneti ce este de facut! Va ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu de grad iv GeorgianaG GeorgianaG Buna ziua, va solicit un punct de vedere, eventual o solutie la urmatoarea situatie: in 2003 am achizitionat prin credit ipotecar un apartament. In actul ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca zapperman zapperman Dupa rambursarea unui credit imobiliar (nu prin Prima Casa), banca nu doreste sa faca demersurile necesare pentru ridicarea ipotecii fara prezenta mea fizica. ... (vezi toată discuția)