avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Oug 55/06.06.2013
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Oug 55/06.06.2013

Articolul 2 se aplica si angajatilor entitatilor private sau nu ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:27, 13 Iunie 2013
Se pare ca da, se aplica tuturor!
Buna seara,

Ordonanta se refera la ASF:

Art. I - Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 93/2012 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 874 din 21 decembrie 2012, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 113/2013, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

Deci nu se aplica societatilor private.
Autoritatea de supraveghere financiara si OUG 93/2012 este prezenta doar la art.I
Spre exemplu la art.III se modifica Legea nr. 95/2006, adica legea sanatatii, care nu are nici o treaba cu Autoritatea de supraveghere financiara!
Asa este, dar in motivarea din introducere se specifica:

Luand in considerare ca un criteriu determinant in stabilirea obiectivelor si strategiilor guvernamentale este cel al concordantei cu responsabilitatile pe care Romania si le-a asumat prin semnarea acordurilor de imprumut cu organismele financia re internationale, Guvernul trebuie sa promoveze un set coerent de politici macroeconomice si masuri de mentinere a stabilitatii financiare a tarii, care sa asigure incadrarea in tintele de deficit stabilite. Tinand seama de faptul ca pentru incadrarea in tintele de deficit sunt necesare o serie de masuri care sa vizeze atat majorarea veniturilor bugetare, cat si reducerea cheltuielilor bugetare, adoptarea acestor masuri in regim de urgenta se impune avand in vedere riscul unor potentiale presiuni asupra veniturilor si cheltuielilor bugetului general consolidat. Intrucat aceste elemente vizeaza interesul general public si constituie situatii de urgenta si extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Macroeconomie
Definitie: 1. Acea parte a economiei, a activitatii economice, care este formata din procesele, faptele, actele si comportamentele de natura economica in contextul raporturilor dintre ele, ca marimi si variabile agregate ce se realizeaza prin ceea ce face fiecare participant. Macroeconomia se refera la functionarea economiei pe baza relatiilor multiple dintre agregatele si categoriile de unitati functional-institutionale. Adesea macroeconomia se identifica cu economia nationala. 2. Componenta a stiintei economice care se ocupa cu studiul structurii, functionalitatii si comportamentului de ansamblu al economiei ca sistem.

Deci nu se refera la societatile private.
Multumesc pentru precizari !
Eu raman la parerea mea. Poate mai auzim si alte pareri sa ne putem edifica pe deplin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota de 85% zxz19 zxz19 buna dimineata cota de impozitare de 85% ( OUG 55/2013 care modifica Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi ... (vezi toată discuția)
Precizari ale m.f.p. cu privire la interpretarea art. v din oug 68/2012  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu Pentru evitarea unor interpretări eronate ale prevederilor art. V din [b]Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 68/2012 pentru modificarea și ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. doresc sa-mi transfer activul net de la nn pensii ... gregh gregh Buna ziua. Doresc sa-mi transfer activul net de la NN Pensii la Casa Nationala de Pensii. Solicitarea mea a fost refuzata de NN Pensii pe motiv ca: \"Va ... (vezi toată discuția)