avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Dispozitie emisa de Primaria MB despagubire la Legea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Dispozitie emisa de Primaria MB despagubire la Legea 10 pt 1/2 imobil

Buna ziua, Ma numesc SC si ma lovesc de urmatoare situatie. Bunicii mei, fiind casatoriti, au cumparat un imobil care a fost preluat abuziv inainte de 89 de stat. Ulterior preluarii bunicii au decedat , mostenitorul bunicului fiind tatal meu si al bunicii mele fiind eu prin renuntarea tatalui meu. In 2001, tatal meu a depus Notificare pt despagubire conf Legii 10 pentru imobilul mai sus mentionat, DOAR IN NUMELE LUI. Nestiind ca trebuie sa depun si eu ca mostenitor al bunicii. NOTIFICAREA S-A FACUT INSA PENTRU INTREGUL IMOBIL! Dispozitia pe care a primit-o tatal meu acum de la PMB, si pe care o pot ataca in 30 de zile, este ca el va fi despagubit pentru 1/2 din imobil , conform certificatului sau de mostenire. Eu am depus certificatul meu de mostenire pt cealalta cota de 1/2, dar nu a fost luata in seama si nici cererea de la dosar de a fi despagubit tatal meu si cu cota mea. Va rog sa ma ajuti cu o informatie ce pot face ca sa pot fi despagubit si eu sau tatal meu cu cota mea. Cu stima, SC









Cel mai recent răspuns: CST1976 , utilizator 09:18, 17 Iunie 2013
CST1976:Cred ca nu m-ai inteles. Tocmai afirmasem in prima fraza a raspunsului meu ca renuntarea la mostenire este irevocabila si ca retractarea s-ar putea face numai inaintea expirarii termenului de optiune succesorala (de 6 luni).
Te rog sa urmaresti , cu atentie, logica argumentarii mele si iti vei da seama ca tocmai am avut in vedere ca nu se mai poate face retractarea renuntarii.

Daca tatal ar putea face dovada dreptului de pr. asupra cotei de 1/2 din mostenirea d-voastra, ar mai fi necesara Dispozitia de restituire?
Cat priveste problema d-voastra, m-am gandit la cateva variante, insa avand in vedere legea si practica instantelor , toate mi se par fortate si fara prea mari sanse de izbanda. Nu am prea multe informatii despre cuprinsul cererii pe care ati depus-o la dosarul administrativ odata cu certificatul de mostenitor, cred insa ca daca va hotarati sa faceti contestatie sa faceti si d-voastra si tatal.
Mirela: Sigur vom face contestatie. Si ma gandesc ca sa depun odata cu Cererea de chemare in judecata si o tranzactie judiciara intre mine si tatal meu pentru cota mea de 1/2 astfel ca tata sa poata face dovada dreptului de proprietate.
Ce parere aveti?
Alta varianta ar fi sa ma duc la notar si sa-i vand dreptul meu de proprietate, dar o sa ma coste mult cred.
Daca exista cineva cu experienta la Lg 10 si vrea sa ma consilieze va rog sa ma contactati.
costel_76@yahoo.com
Decizia este de DESPAGUBIRE, restituirea nu se mai poate face deoarece terenul este afectat de retele utilitare, trotuar, strada, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul calitate mostenitor poate fi dezbatut cu procurã? Balaurul Balaurul Buna ziua, rog o parere la urmatoarea intrebare: Pentru eliberarea Certificatului de Calitate Mostenitor [b]unul din cei doi mostenitori (ai decedatului) ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune pentru imobil pt. care s-a facut notificare ??? GRIG2501 GRIG2501 Buna ziua ! Ii rog pe specialistii forumului sa ma ajute sa clarific urmatoarea situatie: Citeva luni dupa decesul mamei mele (aprilie 2001), mai precis ... (vezi toată discuția)
Succesibili legea 10/2001 comisuv comisuv Am contestat la Tribunal decizia de respingere a notificarii catre Primaria Pitesti pentru despagubiri pentru un teren intravilan central expropriat si ... (vezi toată discuția)