avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare post-concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare post-concediu crestere copil

Buna seara,
Lucrez la o societate care de ceva timp nu mai functioneaza la aceeasi capacitate ca atunci cand m-am angajat eu. Drept pentru care in ultimele luni au plecat unii dintre salariati si am ramas doar eu (care lucrez cu contract de munca cu timp partial), administratorul firmei, precum si o salariata care a intrat in CCI. Problema este ca administratorul firmei doreste restrangerea activitatii si ar vrea sa desfiinteze postul salariatei din CCI. Conform legii, ar pute sa-i desfiinteze postul, dar decizia de concediere (si perioada de preaviz) sa o emita atunci cand salariata va face cerere de reluare a activitatii?
Administratorul ar vrea de acum sa termine totul (adica sa-i aduca la cunostinta desfiintarea postului si sa-i emita si decizia). Va rog daca se poate sa ma ajutati cu aceasta situatie, avand in vedere ca Administratorul nu intelege de ce nu se poate acum rezolva totul.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 09:10, 9 Martie 2009
Momentan nu poate sa desfiinteze postul salariatei atat timp ce ea are CIM suspendat, fiind in concediu pentru cresterea copilului. Dar nu inteleg ce-l deranjeaza aceea salariata, deoarece el nu plateste nimic. Oricum, salariata trebuie sa efectueze preavizul si momentan nu poate face acest lucru. se poate desfinta postul doar in momentul in care salariate solicita sa se intoarca la munca.
Ar fi mai bine sa astepte ca salariata sa isi reia activitatea pentru a putea face efectiv ceea ce textele legale privind disponibiliyarile i+o cer angajatorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post msc_angela msc_angela Buna ziua, Am o problema pe care v-as ruga sa mi-o lamuriti, daca se poate. Sunt angajata la o firma, iar acum o luna am reusit si l-am angajat si pe sotul ... (vezi toată discuția)
Somaj prin restrangere de activitate anamariacelik anamariacelik ce acte trebuie sa intocmeasca o firma pentru a trece o parte din angajati in somaj prin restrangere de activitate? (vezi toată discuția)
Acte concediere desfiintare post miha254 miha254 Buna, stie cineva cu certitudine ce documente trebuie sa emita societatea care doreste concedierea unui salariat datorita desfiintarii postului ocupat de ... (vezi toată discuția)