avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contraventie

buna ziua . in data de 22.04.2013 ma aflam la domiciliul meu am fost apelat telefonic de catre o persoana danduse un agent de politie pentru a fi citat ca martor intr-un dosar penal . agentul ma luat direct cu intrebarea unde ma aflu in acest moment sa-i spun neaparat unde ma aflu acum iar eu nu am vrut sa ii spun , deoarece nu aveam de unde sa stiu ca la telefon se afla un agent de politie sau mi se face doar o gluma proasta .Fapt pentru care mi-a dat o amenda de 1000 lei potrivit lg 61 / 1991 cum ca as fi adresat expresii jignitoare institutiei etc. precizez ca nu l-am injurat doar ca a inceput sa zbiere la mine si i-am spus sa lase tonul mai mic ca eu am vorbit calm . Am depus o contestatie in care am mentionat ca nu am avut de unde sa stiu ca la telefon se afla un agent si nu o persoana care dorea sa imi faca vreo farsa , iar in data de astazi am primit o comunicare adresa cum ca am obligatia de a depunde raspuns la intampinare :

in intampinare se cere respingerea plangerii ca find nefondata si mentinerea procesului verbal de constatare a contraventiei , pentru urmatoarele motive :
necomepenta terioriala a judecatoriei sibiu si solicitam declinarea de comepetenta catre judecatoria agnita .

Mai precizez ca am varsta de 17 ani si am primit amenda maxima de 1000 lei si din auzite am inteles ca pentru minori se da jumatate . in intampinare din cate am inteles trebuiesc audiat pentru art 3 pct 1 legea 61/1991 .

au cerut restituirea originalului procesului verbal de la sibiu pentru a fi dusa la agnita .

ce as putea face in aceasta privinta ? amenda este data din dusmanie .



Multumesc frumos !

Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2013
rares12, utilizator
Cel mai recent răspuns: rares12 , utilizator 18:47, 15 Iunie 2013
va trebui să depuneti în scris, în termen legal ”Răspuns la Întâmpinare” (asa-l veti numi) .În acel răspuns :1) pe deoparte, veti studia foarte atent Întâmpinarea pârâtei si, veți răspunde la toate motivele/sustinerile continutului Întâmpinării si le veti critica sub aspectul netemeiniciei, nelegalitătii, abuzului etc etc aducând/ argumentând si probând ; 2) pe de altă parte, vă veti sustine punctul dvs. de vedere din acea contestatie ; 3) altfel, spus : căutati a ”împleti”utilul cu frumosul pentru a vi se da câstig de cauză.E în binele dvs. ca, în răspuns la întâmpinare, să răspundeti cât mai scurt, clar si precis, altfel, instanta nu prea are chef de lecturi.Solicitati probe Politiei precum că (de exemplu) : i-ati ”înjurat” etc etc (”unde ma aflu in acest moment sa-i spun neaparat unde ma aflu acum iar eu nu am vrut sa ii spun” : pt acest motiv NU văd o faptă de a fi sanctionat că cineva telefonic se putea da drept . . .Deci, putea fi chiar o glumă la radio . . . acela cu glume ale prietenilor cu renumitul prezentator G.J. . . pentru diferite ocazii etc Putei chiar invoca ca exemplu acest pretext).Spre final, Concluzii : foarte scurt 3-4 concluzii atât din P.V al Politiei de sanctionare a dvs. cu amendă respinse ferm cu punctul dvs. de vedere si axate pe L-61 si nu numai, cât si din contestatia dvs. sustinute pe lege.În final, spre exemplu, Solicit Onoratei Instante : admiterea actiunii mele asa cum am formulat-o si depus-o.
Dacă dispuneti de posibilitati bănesti, angajati un bun avocat : costă ceva dar merită.Vă doresc reusită deplină !
mersii frumos ... si pe langa asta mentionez ca am luat suma maxima de 1000 de lei si sunt minor.... nu trebuia sa fie de la 100 la 500 lei nu de la 200 la 1000 ? nu este un motiv de nulitate acesta ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2013
rares12, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala jamaica2010 jamaica2010 Buna ziua, in urma cu aproximativ o luna, intr-un local mic de la tara, un vecin a inceput sa ma ameninte, sa-mi aduca injurii, etc. M-a provocat pana am ... (vezi toată discuția)
Amenda aplicata conform legii nr. 61/1991, republicata in 2008 ContSters114133 ContSters114133 buna ziua.in urma unui proces verbal s-a stabilit o amenda de 500 lei ,faptele fiind cele prevazute in art 2 punctul1 si punctul 26 din legea 61/1991 ... (vezi toată discuția)
Contraventie la l.61/1991 bigsin33 bigsin33 va salut! situatia e aceasta: azi-noapte ( 28.02.2010) am fost oprit in trafic de un agent de politie si sanctionat pt. ca nu purtam centura de siguranta. pt. ... (vezi toată discuția)