AVLIL a scris:
Cat despre hotarari, mie imi par nelegale, dar sunt doar eu si nu e relevanta opinia mea, ci a instantei.
Nu cred ca partile in dosare spun adevarul absolut sau minciuna absoluta, ci ca doar vad fete diferite ale aceleiasi monede.
De ce cred ca e ilegal sa decizi in multe cazuri ca cele aratate de Jocandi: pentru ca exista o diferenta intre programul de vizitare si exercitarea autoritatii parintesti. Pentru ca fetei cu paduchi (des intalniti prin Franta) o sa-i fie dor de mama ei, cu toata sperietura si boala si paduchii... iar asta nu stiu cum i-ar explica o instanta cand copilul te intreaba "dar de ce nu pot macar s-o sun pe mama? sau s-o chem la serbare? sau sa ma duc s-o vad cu tata de mana?"
In cazurile in care parintele pune in pericol integritatea corporala a copilului exista decaderea din drepturile parintesti si nu refuzul de a acorda dreptul de a exercita autoritatea parinteasca. E o diferenta legala, desi duce cam la acelasi rezultat.
In cazul in care se cere ordonanta pentru suplinirea acordului tatalui la emigrare, cred ca legal s-a respins, dar nu stiu daca motivele la care m-am gandit eu sunt aceleasi cu cele din hotararea mentionata de user. Eu cred ca nu sunt indeplinite conditiile de admisibilitate.
M-as bucura daca mi-ati explica de ce considerati nelegale asemenea Hotarari. Poate asa, as intelege unde anume am gresit cand m-am opus cererii de exercitarea autoritatii parintesti in comun.
Nu sustin ca spun adevarul absolut, sau ca fostul partener se foloseste de minciuni absolute, am mai spus ca tot ceea ce am scris legat de speta mea pot/am dovedit, si nu folosind martori, ca sa eliminam suspiciunea ca as face uz de martori mincinosi. Asa cum am mai aratat, simpla comparare a intampinarilor, a precizarilor, puse alaturi de raportul psihologic (unde nu a mai avut av langa el, iar eu am fost poftita afara din cabinet, pt a se elimina orice suspiciune a faptului ca provoc atata frica copilului, incat acesta nu se apropie de tata) vor scoate la iveala oaresce discrepante, deloc de neglijat as putea adauga, in ceea ce sustine.
Da, nu stiu cum ii va explica Instanta copilului de ce n-o poate suna pe mama, sau s-o cheme la serbare, poate ca in acelasi mod in care ii explicam eu copilului de ce nu raspunde tati la tel, de ce nu il suna sa-i spuna "La Multi Ani", de ce nu a ajuns tati la serbare, si de ce el nu vine niciodata cu noi in parc, deoarece prietenii lui vin insotiti si de tatici...
Cat despre punerea in pericol a integritatii corporale...nu pot spune nimic, deoarece nu am avut spiritul sa fol camera de luat vederi la momentul oportun. Dar acest lucru nu constituie o problema, ci faptul ca acele amintiri nu vor fi anulate probabil niciodata din mintea unui copil.
Si nu pot sa nu ma intreb urmatoarele: de ce un tatic ce-si creste copilul de 4 ani singur, si nu stie nimic de mama, deoarece aceasta, in 2 ani a aparut destul de rar in viata copilului, este indreptatit legal si moral sa detina autoritate exclusiva, deoarece nu poate imparti autoritatea parinteasca cu cineva care e interesat o data la cateva luni sa-i aduca o ciocolata copilului, iar in sit mea pare atat de nelegala si aberanta o asemenea decizie? Si nu, acea mama nu a fost decazuta din drepturile parintesti.
In ceea ce priveste suplinirea acordului pe calea OP, tind sa cred ca sunt indeplinite conditiile de admisibilitate, dar poate gresesc. Postarea am facut-o aici:
www.avocatnet.ro/content/for...