In anul 1993 am depus cerere de retrocedare in natura ,comform legii,sa intocmit un dosar la primaria sec.1 Bucuresti,ulterior, a fost spre solutionare la primaria catitalei.In anul 2006 am primit decizia de retrocedare a terenului si a imobilului dar numai pentru un singur apartament din 4,trei apartamente fiind vandute chiriasilor.Sa procedat legal?se mai poate face ceva?
Interven?ie moderator!
Stimat forumist,
Vă rog să ave?i în vedere Regulamentul Forumului care interzice reclama:
2.11. Nu este permisa reclama, in orice scop, fara acordul administratorului forumului. In aceasta categorie se includ si mesajele care mentioneaza datele de contact ale autorului mesajului.
In cazul dvs trebuie analizate mai multe aspecte. Daca primaria constata ca pentru apartamentele vandute chiriasilor nu pot sa dea decizie pentru retrocedarea in natura, teoretic ar fi trebuit sa va dea decizie pentru despagubiri. Exista sau nu aceste decizii?
Pe de alta parte trebuie analizata vanzarea catre chiriasi, pentru ca in practica deobicei se gasesc cai de anulare a acestor contracte, ceea ce deschide calea recuperarii lor in natura.
De exemplu dvs spuneti ca in anul 1993 ati depus cerere de retrocedare, dar nu imi este clar daca ati actionat si in baza Legii 10/2001. Daca au fost facute notificari si pe baza legii 10/2001, vanzarea catre chiriasi a fost facuta dupa data acestor notificari?
Dupa cum banuiesc ca ati mai auzit, procedurile legale in acest domeniu se intind pe o perioada lunga de timp, dar sunt situatii in care merita tot efortul.
Din pacate sansele dvs nu pot fi analizate doar prin datele furnizate in acest topic, de aceea va recomand sa va adresati unui cabinet de avocatura, care sa analizeze actele si situatia dvs juridica pentru a va da un raspuns concret.
Restituire imobil
Lucian27
Am calitatea de reclamant in actiune privind solutionarea notificarii pe legea 10/2001,in care solicit restituirea in natura a imobilului vandut chiriasilor ... (vezi toată discuția)