avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... restituire imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

restituire imobil

Am calitatea de reclamant in actiune privind solutionarea notificarii pe legea 10/2001,in care solicit restituirea in natura a imobilului vandut chiriasilor conform legii112.Pot formula actiune in constatarea nulitatii absolute a contractului de vanzare-cumparare a chiriasilor pentru neindeplinirea conditiilor de cumparare privind legea 112.Chiriasii in dosar au formulat cerere de interventie in interes propriu pentru consolidarea dreptului lor.
Cel mai recent răspuns: Lucian27 , utilizator 15:07, 3 Ianuarie 2012
Trebuie sa solicitati constatarea nulitatiicontractului de vanzare-cumparare dintre chirias si primarie, aceasta neavand calitatea de proprietar pt. a putea vinde.
Este absolut obligatoriu sa formulati o asemenea actiune si sa solicitati suspendarea judecatii acestui proces pana la ramanerea irevocabila a hotararii privind valabilitatea contractelor de vanzare-cumparare.
Multumesc pentru raspuns,dar a-si dori sa-mi confirmati temeiul de drept al actiuni,, pe calea drepului comun privind nulitatea absoluta sau al Legii 10/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Principiul autoritatii de lucru judecat sandry sandry buna ziua un imobil cu doua apartamente din care unul nationalizat si vindut in baza legii112/1995 in anul 1997. -proprietarul celuilant apartament care ... (vezi toată discuția)
Apartament ultracentral luat pe legea 112/95 drmagdabotez drmagdabotez se mai poate face ceva la ora actuala? Actiuni judecatoresti: actiune in constatarea nulitatii contractului de vanzare/cumparare in 12/12/19996 Daca se mai ... (vezi toată discuția)
Cumpar dar nu pot wirtej wirtej am in fata un extras de CF care la sarcini nu are mentionat nimic(o parte dintrun imobil, un ap.).notarul cere contractul de vinzare si observa ca imobilul a ... (vezi toată discuția)