avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii zone comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii zone comune

Din cite stiu, reparatiile pe zone comune se fac in functie de procentul inscris in contract. Exista o lege in acest sens care sa spuna explicit acest lucru si care sa se refere inclusiv la case cu mai multe apartamente si nu numai la blocuri?

Mentionez ca este vorba de o casa cu 3 apartamente iar proprietarii nu sint consitutiti in asociatie.

Multumesc,

Cristian
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2013
cristian_cojocaru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:08, 15 Iunie 2013
multumesc mult tuturor penru ajutor.
MirelaDavid a scris:

[...]

Legea 230/2007 se aplica Asociatilor de Proprietari.

Dupa cum am spus si mai sus, conform art. 1 si art. 2 din Legea 230 din 2007, aceasta se aplica si altor proprietati decat cele organizate in asociatii de proprietari, si anume intr-o cladire unde sunt cel putin 3 proprietari (vezi citatul de la interventia mea anterioara).

D-le Iulian Manea aveti dreptate. Consideram ca intrebarea avea un raspuns simplu in dispozitiile de drept comun ale codului civil si mi se parea inutila abordarea prin prisma unei legi speciale.
Aveti dreptate amandoi: atat Legea 230/2007 cat si Codul civil prevad obligatia ca fiecare proprietar sa contribuie la costul reparatiei proprietatii comune proportional cu cota indiviza.
Proprietarii trebuie sa inteleaga faptul ca au o proprietate comuna care le aduce beneficii, confort, facilitati... dar pentru care au si obligatii.
Avand in vedere ca nu sunt constituiti in asociatie de proprietari, eu cred ca pot fi amintite prevederile legii 230, dar ca argument hotarator in discutia intre proprietari, ca si in instanta, trebuie invocate prevederile Codului Civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu femeia serviciu 123321123 123321123 LA O ASOCIATIE DE PROPRIETARI CHELTUIELILE CU RETRIBUTIA FEMEII DE SERVICIU SE FACE PROPORTIONAL CU COTA-PARTE INDIVIZA SAU CU NR DE PERSOANE? (vezi toată discuția)
Ce lege reglementeaza functionarea asociatiei de locatari? user43 user43 M-am mutat recent intr-un apartament situat intr-un bloc in care locatarii au ramas organizati in asociatie de locatari, cu alte cuvinte aici nu exista ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada imobil arasgata arasgata Este normal ca la reparatia fatadei imobilului sa se imparta plata intre apartamente dupa cota parte indiviza, chiar daca apartamentele cu aceeasi cota parte ... (vezi toată discuția)