avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot pati ceva? I-am cerut procuroarei numarul de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot pati ceva? I-am cerut procuroarei numarul de telefon si i-am facut o propunere indecenta

Nu am antecedente penale. In urma cu 2 saptamani am fost la un club, si a iesit cu batie. Am participat si eu, dar nu am inceput eu.

Am fost la dus la politie, apoi dimineata la parchet. Eram subinfluenta bauturilor alcoolice. Scandalul a inceput de la o fata... si ca sa fiu obiectiv i-am cerut nr. de telefon procuroarea, i-am scris "ce nr. aveti?! ca diseara vreau sa facem sex" i-am scris si "P.S. Te iubesc!" si m-am semnat.

Mi-au pastrat declaratia la dosar... :)



Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2013
Admin, administrator
Daca tot va pricepeti atat de bine, poate ma lamuriti si pe mine despre ce fel de infractiune poate fi vorba in acest caz?!?!!?

Eu, personal inca nu am gasit sa incadrez aceasta "fapta" la niciuna din infractiunile prevazute de Codul penal in vigoare la acest moment.

:magic:
Poate va spune acest articol:

Art. 5 - Aflarea adevărului
(1) Organele judiciare au obligaţia de a asigura, pe bază de probe, aflarea adevărului cu privire la faptele şi împrejurările cauzei, precum şi cu privire la persoana suspectului sau inculpatului.
(2) Organele de urmărire penală au obligaţia de a strânge şi de a administra probe atât în favoarea, cât şi în defavoarea suspectului sau inculpatului. Respingerea sau neconsemnarea cu rea-credinţă a probelor propuse în favoarea suspectului sau inculpatului se sancţionează conform dispoziţiilor prezentului cod.

In fine se considera ca atunci cand cineva care a savarsit o infractiune penala,cand este audiat,in loc sa coopereze cu organele judiciare spre aflarea adevarului,incepe sa faca misto sau altele,ar putea insemna infractiune ptr necooperare.
Tarzan2012 a scris:

Poate va spune acest articol:

Art. 5 - Aflarea adevărului



nu-mi spune absolut nimic acest articol!

... poate precizati si din care lege ati desprins acest articol 5!!!

oricum eu ma refeream la faptul ca pentru a exista o condamnare, fapta svarsita de inculpat trebuie sa fie svarsita cu vinovatie si sa fie prevazuta de codul penal!

Trimiterea unui biletel unei persoane prin care soliciti de la aceasta un numar de telefon si ii faci o declaratie de dragoste, nu se incadreaza in niciuna din infractiunile prevazute de codul penal roman!.

Eu zic sa nu mai speriati omul degeaba!

Pentru o asemenea "fapta" nici macar un dosar penal nu se poate face.


Tarzan2012 a scris:

se considera ca atunci cand cineva care a savarsit o infractiune penala,cand este audiat,in loc sa coopereze cu organele judiciare spre aflarea adevarului,incepe sa faca misto sau altele,ar putea insemna infractiune ptr necooperare.




... pfff... in ce articol o fi prevazuta aceasta infractiune pentru necooperare ??????
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
Admin, administrator
Dacă ne străduim puţin, putem face totuşi o încadrare. Presupun că admiteţi şi dvs., cunoscători în ale dreptului penal, că poate fi vorba despre ultraj. Iar asta, dacă luăm în considerare că în conţinutul constitutiv al infracţiunii, în latura obiectivă , pot intra insulte , calomnii,ameninţări, etc.
Dacă procurorul este un funcţionar public cu atribuţii care implică exerciţiul autorităţii de stat,aflat în exerciţiul funcţiunii , şi este insultat , el poate considera că este victima infracţiunii de ultraj.
Pe bună dreptate doamna procuror ar trebui să nu se simtă măgulită ci mai degrabă insultată .
În opinia mea, dacă doreşte ca cel ce i-a făcut propunerile indecente să fie tras la răspundere , va urma calea legală.Se poate însă să nu facă nimic , iar asta nu pentru că ar fi fost măgulită de propunere, ci pentru că ea consideră că poate ignora un asemenea comportament.
Raman la parerea mea: un biletel prin care se solicita un numar de telefon si se face o declararie de dragoste, nu poate fi considerat ultraj!

Art. 239 din Codul penal

Ultrajul

Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă contra unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Rezulta ca :

Latura obiectiva – elementul material al laturii obiective este reprezentat de o actiune (de lovire, vatamare corporala, vatamare corporala grava).

Latura subiectiva – intentia directa sau indirecta.

Deci, lipseste latura obiectiva a acestei infractiuni.

Trimiterea unui biletel prin care se solicita un numar de telefon si se face o declaratie de dragoste nu poate fi perceputa ca o amenintare!
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat

Alte discuții în legătură

Injurii aacris aacris am adus injurii unui politist deoarece m-a tras din masina mea personala unde dormeam,eu m-am speriat si de aceea am reactionat asa.,ce pot pati?el mi-a facut ... (vezi toată discuția)
Insulta vs ultraj Tarzan2012 Tarzan2012 Citind prin codul penal, am constatat ca insulta nu mai este infracțiune conform noii legislații penale, insa ultrajul este prevazut la art.257 C.P. Art. ... (vezi toată discuția)
Pot invoca in preschimbarea ordonantei de renuntarea la up, art. 314 (1) a), art. 315 (1) b) si art. 16 (1) a) ? eusaisapte eusaisapte Pot invoca in preschimbarea ordonantei de renuntarea la UP, art. 314 (1) a), art. 315 (1) b) si art. 16 (1) a) ? In fapt, a fost dispusa nelegal si ... (vezi toată discuția)