avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... AM NEVOIE DE AJUTOR.(tagtaduirea paternitatii)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

AM NEVOIE DE AJUTOR.(tagtaduirea paternitatii)

:help: PLS. Va rog sa ma ajutati cu o informatie.Am depasit cu 7 luni termenul de prescriptie pentru actiunea de tagaduire a paternitatii (copilul are 3,7ani).Avand in vedere ca sant numai 7 luni ,ce ma puteti sfatuii ca sa nu trebuiasca sa astept pana ajunge major copilul? Baiatul trebuie sa inceapa gradinita si ma gandesc cu groaza ca v-a trebuii sa invete ca numele lui nu este la fel cu al tatalui sau . Daca exista un avocat care este sigur ca-mi poate rezolva problema il rog sa ma contacteze.
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2009
dan781, utilizator
Cel mai recent răspuns: dan781 , utilizator 01:55, 12 Martie 2009
as dori sa stiu cine a postat acest mesaj - mama sau tatal copilului. astfel mama are dreptul oricind sa ceara tagada paternitatii intrucit primeaza interesul copilului iar tatal in sase luni de la data la care a aflat ca nu este tatal copilului. in acest din urma caz se poate face proba cu martori a momentului la care ati aflat .
exact
In primul rand va multumesc pentru ajutor.Acum o sa incerc sa va explic mai pe larg: sant tatal ,dar mama este aici langa mine.Mai exact cum stau lucrurile: Noi (eu tatal natural si mama) santem impreuna fara forme legale din anul 2000.Ea este casatorita legitim cu un cetatean Iordanian care din 20003 a parasit tara si nu s-a mai intors.In 2005 iulie 13 , a venit pe lume baiatul nostru care desi nu are cum sa fie baiatul sotului legitim deoarece acesta a parasit tara in 2003, legea asta atat de "buna" ne-a obligat sa trecem baiatul pe numele de Ahmad(numele actual al mamei dupa casatorie). Acum 4 luni am fost la un avocat si dupa ce am platit taxa de consultatie ne-a spus ca baiatul nu poate fi trecut pe numele meu deoarece a trecut termenul de prescriere adica 3 ani( baiatul are 3,8ani), si ca acum trebuie sa asteptam pana cand v-a face 18ani. Recunosc ca am fost delasatori amandoi dar totusi copilul nu are nici o vina si mi se pare normal ca legea sa tina cu el si sa faca in asa fel incat sa-i fie lui bine.Mama precum si eu sintem gata sa facem orice pentru a putea fi trecut copilul macar pe numele de fata al mamei daca chiar nu exista nici o cale sa fie trecut pe numele meu. Va rog, sa va mai rapiti putin din timpul dumneavoastra si sa ma ajutati cu un sfat.
Mii de multumiri inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil macoal macoal buna ziua! povestea e simpla...o femeie ,casatorita, dar separata de sotul ei de vreo doi ani,a dat nastere unui copil cu un alt barbat cu care traieste si ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume sawsan-lavinia sawsan-lavinia Buna Ziua, Am si eu nevoie de o informatie cat mai exacta va rog, sau mai precis pe ce alta cale as putea sa rezolv problema numelui de familie pe care ... (vezi toată discuția)
Divort:ce nume va avea bebelusul? alexa-rozi alexa-rozi Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Sunt insarcinata si sunt in divort.Tatal copilului este un barbat cu care traiesc de foarte multi ani,nu este cel cu care sunt ... (vezi toată discuția)