:help: PLS. Va rog sa ma ajutati cu o informatie.Am depasit cu 7 luni termenul de prescriptie pentru actiunea de tagaduire a paternitatii (copilul are 3,7ani).Avand in vedere ca sant numai 7 luni ,ce ma puteti sfatuii ca sa nu trebuiasca sa astept pana ajunge major copilul? Baiatul trebuie sa inceapa gradinita si ma gandesc cu groaza ca v-a trebuii sa invete ca numele lui nu este la fel cu al tatalui sau . Daca exista un avocat care este sigur ca-mi poate rezolva problema il rog sa ma contacteze.
as dori sa stiu cine a postat acest mesaj - mama sau tatal copilului. astfel mama are dreptul oricind sa ceara tagada paternitatii intrucit primeaza interesul copilului iar tatal in sase luni de la data la care a aflat ca nu este tatal copilului. in acest din urma caz se poate face proba cu martori a momentului la care ati aflat .
In primul rand va multumesc pentru ajutor.Acum o sa incerc sa va explic mai pe larg: sant tatal ,dar mama este aici langa mine.Mai exact cum stau lucrurile: Noi (eu tatal natural si mama) santem impreuna fara forme legale din anul 2000.Ea este casatorita legitim cu un cetatean Iordanian care din 20003 a parasit tara si nu s-a mai intors.In 2005 iulie 13 , a venit pe lume baiatul nostru care desi nu are cum sa fie baiatul sotului legitim deoarece acesta a parasit tara in 2003, legea asta atat de "buna" ne-a obligat sa trecem baiatul pe numele de Ahmad(numele actual al mamei dupa casatorie). Acum 4 luni am fost la un avocat si dupa ce am platit taxa de consultatie ne-a spus ca baiatul nu poate fi trecut pe numele meu deoarece a trecut termenul de prescriere adica 3 ani( baiatul are 3,8ani), si ca acum trebuie sa asteptam pana cand v-a face 18ani. Recunosc ca am fost delasatori amandoi dar totusi copilul nu are nici o vina si mi se pare normal ca legea sa tina cu el si sa faca in asa fel incat sa-i fie lui bine.Mama precum si eu sintem gata sa facem orice pentru a putea fi trecut copilul macar pe numele de fata al mamei daca chiar nu exista nici o cale sa fie trecut pe numele meu. Va rog, sa va mai rapiti putin din timpul dumneavoastra si sa ma ajutati cu un sfat.
Mii de multumiri inca o data.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Recunoastere copil
macoal
buna ziua! povestea e simpla...o femeie ,casatorita, dar separata de sotul ei de vreo doi ani,a dat nastere unui copil cu un alt barbat cu care traieste si ... (vezi toată discuția)