avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Perchezitie autovehicul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Perchezitie autovehicul

buna care este cadru legal pentru a perchiziona un autovehicol oprit in trafic si cine o poate face multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:26, 17 Iunie 2013
Din start trebuie facuta o distinctie intre institutia perchezitiilor cu caracter judiciar, care cad sub incidenta Codului de procedura penala si activitatile extrajudiciare supuse unor reglementari speciale, ca de exemplu, perchezitia vamala, antiterorista la patrunderea pe un aeroport, in vederea dezarmarii unui infractor periculos, ori perchezitia corporala obligatorie la primirea in arest a persoanelor retinute, arestatilor preventiv sau condamnatilor.,a autovehiculelor asupra carora exista informatii ca proprietarul/utilizatorul acestuia foloseste bunul ,cu scopul savarsirii de fapte aflate sub incidenta penala
oug195
Art.35. -
(2) Participanţii la trafic sunt obligaţi ca, la cererea poliţistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare sau de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege.
(3) În exercitarea atribuţiilor care îi revin, poliţistul rutier are dreptul să verifice vehiculul, precum şi identitatea conducătorului sau a pasagerilor aflaţi în interiorul acestuia atunci când există indicii despre săvârşirea unei fapte de natură contravenţională sau penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descindere handsu handsu Ce anume se intelege prin descindere si practic ce inseamna ? Se poate referi la o persoana , care locuieste la alta adresa , cunoscuta, si este posibil , ca ... (vezi toată discuția)
Sanctiune contraventionala DoruDumitrascu DoruDumitrascu O cunostinta a fost legitimata si i-au fost ridicate actele deoarece, a oprit autoturismul de servici intr-o zona in care exista indicatorul OPRIREA INTERZISA. ... (vezi toată discuția)
Prezentare de acte in copie ContSters71247 ContSters71247 Am in torpedou niste copii color la scara de 110% (mai mari un pic ca si originalele) dupa cartea de identitate si dupa permisul de conducere. Pe fiecare ... (vezi toată discuția)