avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Procedura mediere in cazul unui conflict stins
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Procedura mediere in cazul unui conflict stins

Buna ziua,

va rog sa imi raspundeti- daca se poate- la urmatoarea intrebare: ce se intampla in cazul in care conflictul dintre parti s-a stins inainte ca acestea sa se prezinte la sed. de informare privind avantajele medierii, programata deja? Am o astfel de situatie, practic a disparut obiectul sedintei de informare; totusi, eu as emite cel putin PV de informare pt. solicitant, avand in vedere ca ar putea reaparea conflictul (este vorba despre plata constanta/lunar a unei sume de bani; debitorul a ajuns la zi cu plata, dar este posibil sa acumuleze din nou intarzieri).

multumesc!

Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
DLT, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 09:25, 18 Iunie 2013
exista o vorba care zice, parafrazez " nu-ti bate capul de ziua de maine...ajunge zilei necazul ei " In concluzie, trebuie anuntat mediatorul de incetarea conflictului. Intocmirea unui PV de mediere nu va garanteaza ca acel conflict nu va aparea mai tarziu, in acest moment PV nu va ajuta la nimic, pastrati-va pentru mai tarziu...Daca sunteti mediator si nu v-ati incasat banii pe mediere, atunci va inteleg,..
eu.ro.lex a scris:

Daca sunteti mediator si nu v-ati incasat banii pe mediere, atunci va inteleg,..


Mediatorul nu incaseaza bani pe INFORMARE, iar la mediere inca nu se ajunsese, din ceea ce spune utilizatorul care a deschis topicul. Deci mediatorul nu are ce sa piarda. Doar sansa de a convinge niste clienti de avantajele medierii.

Sfatul este insa just. Anuntati mediatorul ca sedinta de informare nu mai este necesara, conflictul fiind deja stins. Daca va reizbucni si veti dori sa-l rezolvati, poate apelati direct la mediere, nu la instanta (cu procedura prealabila a informarii). In oricare dintre cazuri, veti reface la acest moment procedura informarii privind medierea.
Da, asa stau lucrurile. Invitatia la sedinta de informare a fost deja expediata, la solicitarea uneia dintre parti (reclamantul). Intre timp, "paratul" (folosesc terminologia specifica instantei, desi nu s-a ajuns inca acolo) a achitat datoria la zi, deci "conflictul" s-a stins, nu mai exista obiectul medierii. Dar eu vorbesc aici despre o informare; procedura consider ca trebuie incheiata (discutia nu are nicio legatura cu aspectul financiar) in sensul emiterii unui document. Sau nu? Spre ex. la incheierea PV-ului de informare trebuie specificat motivul pentru care nu s-a realizat informarea; ar putea fi acesta un motiv: "conflictul s-a stins intre timp si nu mai exista obiectul informarii cu privire la avantajele medierii acestuia"?
Daca procedura a fost initiata ea trebuie si incheiata. Mediatorul a fost investit si ar trebui sa isi faca treaba.
In opinia mea, fie partile nu se prezinta la data programata si mediatorul incheie procedura in lipsa (il semneaza singur si il pastreaza la dosar), fie se prezinta si se emite un certificat de informate in care se specifica ca partile inteleg sa stinga litigiul prin alta modalitate (nu mediere, nu judecata).
multumesc!

Alte discuții în legătură

Prezenta 2 parti din trei la informare, ce se elibereaza? Ramona24 Ramona24 Invit la informare 3 parti , una precizeaza ca poate in alta zi decat cea fixata, accept sa informez separat in doua zile 3 parti. In prima z i ... (vezi toată discuția)
Model pv de neacceptare amedierii Irina S. Irina S. Va rog, am nevoie de un PV de neacceptare a medierii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Procedura mediere geogeorge geogeorge buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele chestiuni: 1. daca cineva face o invitatie la mediere si nu se mai prezinta(il informeaza si pe ... (vezi toată discuția)