avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare srl

doresc sa-mi deschid o srl cu profil restaurant. Cum ar fi mai rentabil sa ma declar platitor sau nu de tva ?Cifra de afaceri in decursul unui an e preconizat sa ajunga la 120.000 ron. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 21:07, 9 Martie 2009
Din punctul meu de vedere, este mai avantajos sa fiti platitor de TVA.
Daca profitul depaseste 35.000 euro, veti deveni obligatoriu platitor de TVA.
Hello,
In activitatea dvs. veti avea destul de multi furnizori, iar optand pentru a deveni platitor de TVA, va veti putea deduce TVA-ul.
Este un avantaj, nu?
Pe de alta parte, evaziunea fiscala in domeniul restaurantelor este foarte mare, peste 50%.

Eu recomand sa functioneze citeva luni fara TVA, sa vada daca ii place.

Cred ca o sa aleaga cu TVA in final.

Alberto Kurtyan
Neplatitor de tva, fara discutii.Un restaurant poate avea si 50% adaos comercial, asa ca tva va fi pe masura.Tot timpul va avea de plata tva.Daca nu depaseste 35.000 pe an e bine sa nu fie plattitor de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitatea unei af sorinnel_25 sorinnel_25 As vrea sa stiu daca pe langa activitatea de baza a unei AF pot sa fie si alte activitati secundare (ca in cazul unui SRL). Care sunt avantajele/dezavantajele ... (vezi toată discuția)
Platitoare sau nu de tva marinicad2002 marinicad2002 Buna ziua! sotia este de ieri administrator(asociat unic) la un SRL-D nou infiintat ce se ocupa cu vanzarea diverselor materiale tipografice pe care le face la ... (vezi toată discuția)
Avantaje si dezavantaje platitor tva fcostea fcostea Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog cu un raspuns in legatura cu plata/neplata TVA? Ma intereseaza care sunt avantajele si dezvantajele pentru o firma ... (vezi toată discuția)