avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lichidare voluntara srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lichidare voluntara srl

Buna ziua. Am doua intrebari:
1. in cazul unei dizolvari-lichidari voluntare, in care asociatii se inteleg asupra impartirii activelor, firma nu are datorii catre stat, terti, etc, mai este nevoie de lichidator?
2. in cazul unei dizolvari-lichidari voluntare a unui SRL cu asociat unic, cum se procedeaza referitor la activele firmei, pt ca, din cate stiu, art. 236 din legea 31/1990 care prevedea "dizolvarea unei societati cu raspundere limitata cu asociat unic atrage transmiterea universala a patrimoniului societatii catre asociatul unic, fara lichidare", a fost abrogata.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 18:37, 12 Martie 2009
Radierea unei societati de la Reg comertului se realizeza in 2 etape:
1. dizolvare lichidare radiere sau
2. dizolvare radiere
Pentru fktalika dac nu mai puteti realiza obiectul de activitate firma se poate dizolva dar nu se poate radia de cat dupa plata datoriilor. Mentionez ca soc are personalitate juridica pana la radiere. Daca nu mai puteti plati datoriile trebuie sa cereti deschiderea procedurii de insolventa conform Legii 85/2006
Pentru vallentin 24 puteti aplica varianta 2
"Daca nu mai puteti plati datoriile trebuie sa cereti deschiderea procedurii de insolventa conform Legii 85/2006"
cum se face asta si ce implica? am intles de la cineva ca asociatul unic va trebui oricum sa plateasca datoriile! ( e vorba de dobanzi si penalitati in mare parte... e normal ca acestea sa depaseasca debitele?)
dati-mi un nr de tel sa va sun.
multumesc
Pentru fktalika
Numai in anumite cazuri prevazute expres de lege se poate atrage raspunderea patrimoniala a administratorului
Pentru o discutie la concret asupra cazului in speta puteti sa ma contactati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Satutul imobilului dupa radierea de catre rc a srl cu asociat unic in 2002 pe l 341 cascatu cascatu RC a radiat societatile care nu au completat capitalul social in intervalul cerut de lege. tinand cont ca e vorba de srl cu asociat unic la acea data nu se ... (vezi toată discuția)
Dobandire teren cetatean strain... ContSters4579 ContSters4579 ...in cazul in care un cetatean strain are o societate comerciala in romania in care e asociat unic care are in proprietate terenuri, cum se va lichida ... (vezi toată discuția)
Radiere firma cu datorii capucino capucino Buna ziua. Azi am aflat ca 2 societati , care au avut datorii la societatea mea au fost radiate in cursul anului 2012. Cum se poate asta? DIn cate cunosc, ... (vezi toată discuția)