avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Am aflat recent ca tatal meu a decedat cu 3 ani in urma. Nu am tinut legatura cu el, el fiind recasatorit are alti 3 copii in afara de mine si nu i-a convenit lui sa tinem legatura.Ce sanse am daca am aflat asa tarziu sa beneficiez de partea ce mi se cuvine dupa bunurile lui. mentionez ca am solicitat prin intermediul primariei locale informatii despre domiciliul lui actual si mi-a venit raspuns ca este decedat deci asa am aflat de decesul lui. Stiu ca optiunea de succesiune se depune in termen de 6 luni , de la deces , as mai avea sanse daca o depun acum sa cer deschiderea succesiunii? Din cate stiu , casa este inca pe numele lui deci inca nu s-a facut succesiunea .
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
pusa2mimi, utilizator
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 00:26, 19 Iunie 2013
Termenul se calculeaza de la data primirii adresei de la primarie ,fara a avea certificatul de deces?Dupa ce am aflat de deces am solicitattot prin primarie o copie dupa certificatul de deces pentru a face demersurile legate de succesiune si a durat o luna pana a venit copia , atunci nu mai pot cere repunerea in termen?
Termenul este 6 luni de cand ati aflat.Mai precis 6 luni de la cererea unde mentionati despre deces.
Multumesc.Trebuie sa merg in localitatea unde a decedat sa fac optiunea succesorala sau pot sa o fac unde domiciliez eu? Pot sa o fac la notar? Am inteles ca dezbaterea succesorala se face prima data la notar si doar daca nu se prezinta toti mostenitorii se face prin judecatorie .
mergeti si dati si o declaratie de acceptare la notar
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptarea tacita a mostenirii pusa2mimi pusa2mimi Ce acte atesta acceptarea tacita a mostenirii? Plata impozitului pe casa este un act de acceptare tacita a mostenirii daca eu nu locuiesc in localitatea unde ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu masa succesorala necunoscuta doina_manuela doina_manuela Acum cateva saptamani a decedat tatal meu, pe care nu l-am vazut de 25 de ani.Dupa divortul de mama mea, s-a mutat in alta localitate.Acum cativa ani am aflat ... (vezi toată discuția)
Succesiune baloghjoe baloghjoe Buna Ziua Am si eu o intrebare legata de succesiune. Bunicul meu a decedat mai de mult (sincer nu mai stiu cand deoarece nu l-am cunoscut dar de vreo 5-6 ani ... (vezi toată discuția)