Am aflat recent ca tatal meu a decedat cu 3 ani in urma. Nu am tinut legatura cu el, el fiind recasatorit are alti 3 copii in afara de mine si nu i-a convenit lui sa tinem legatura.Ce sanse am daca am aflat asa tarziu sa beneficiez de partea ce mi se cuvine dupa bunurile lui. mentionez ca am solicitat prin intermediul primariei locale informatii despre domiciliul lui actual si mi-a venit raspuns ca este decedat deci asa am aflat de decesul lui. Stiu ca optiunea de succesiune se depune in termen de 6 luni , de la deces , as mai avea sanse daca o depun acum sa cer deschiderea succesiunii? Din cate stiu , casa este inca pe numele lui deci inca nu s-a facut succesiunea .
Termenul se calculeaza de la data primirii adresei de la primarie ,fara a avea certificatul de deces?Dupa ce am aflat de deces am solicitattot prin primarie o copie dupa certificatul de deces pentru a face demersurile legate de succesiune si a durat o luna pana a venit copia , atunci nu mai pot cere repunerea in termen?
Multumesc.Trebuie sa merg in localitatea unde a decedat sa fac optiunea succesorala sau pot sa o fac unde domiciliez eu? Pot sa o fac la notar? Am inteles ca dezbaterea succesorala se face prima data la notar si doar daca nu se prezinta toti mostenitorii se face prin judecatorie .
Succesiune
baloghjoe
Buna Ziua
Am si eu o intrebare legata de succesiune. Bunicul meu a decedat mai de mult (sincer nu mai stiu cand deoarece nu l-am cunoscut dar de vreo 5-6 ani ... (vezi toată discuția)