avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pentru eleva la postliceala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pentru eleva la postliceala

Buna ziua, sunt insarcinata in 39 saptamani, am 25 ani si sunt eleva la postliceala la cursuri de zi, scoala de stat. Data probabila a nasterii este 28 iunie 2013... M-am Inscris la scoala in septembrie 2012 si in octombrie 2012 am ramas insarcinata. Ma incadrez la indemnizatia pentru crestere a copilului daca de cand am inceput scoala pana nasc sunt 9 luni?
Cel mai recent răspuns: lauramateescu , utilizator 13:28, 19 Iunie 2013
1. Pentru a beneficia de indemnziatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale etc.).

2. Deoarece veti naste in iunie cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt: iulie 2012 - iunie 2013.

3. In cele 12 luni intra si perioadele in care persoana care solicita CCC se afla intr-una din situatiile urmatoare:

- se afla in perioada cuprinsa intre incheierea unei forme de invatamant preuniversitar si inceperea, in acelasi an calendaristic, a unei alte forme de invatamant preuniversitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fara intrerupere;

- se afla in perioada de 60 de zile de la finalizarea cursurilor invatamantului obligatoriu sau, dupa caz, de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului preuniversitar, universitar la nivelul studiilor universitare de licenta sau de master si postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, cu sau fara examen de absolvire, in vederea angajarii ori, dupa caz, trecerii in somaj, calculate incepand cu data de 1 a lunii urmatoare finalizarii studiilor.

4. Spuneti exact ce statut aveati in iulie si august 2012 ca sa stiu daca aveti vreo sansa la indemnizatia pentru CCC.


In luna iunie 2012 au fost inscrierile la postliceala , iar in luna August 2012 a fost examenul De admitere .Nu am lucrat inainte de luna iunie 2012 , iar facultatea am terminat-o in 2011, deci nu am continuitate:(... Va multumesc pentru raspuns!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului lusil01 lusil01 Buna ziua As vrea sa stiu daca pot obtine indemnizatia pentru cresterea copilului. Eu ar trebui sa nasc in mai 2014. Am lucrat in perioada martie-iunie 2013. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc piti75 piti75 sotia este eleva anul 1 la postliceala acreditata la zi este insarcinata in luna 5 trebuie sa nasca 25 sept inceputul lui octombrie Înainte de postliceala a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru mamica eleva IONESCU_LAURA IONESCU_LAURA buna ziua dak sunt eleva l curs de zi pot beneficia de indemnizatie pt crestere copil? (vezi toată discuția)