Buna seara. Vreau sa cumpar un imobil casa + teren dat in executare la executor judecatoresc de catre o banca.
Pretul actual este mai mic cu 25% fata de pretul evaluat, si nu va fi scazuta pana la 51% din pretul evaluat in ciuda faptului ca din 2011 nu sa vandut.Am inteles ca banca nu permite ca executorului sa vanda mai ieftin de 75% din valoarea evaluata.
Un urma verificarilor am observat ca lipseste din teren 400 mp, si casa are o suprafata mai mica decat cea prezentata de executorul judecatoresc, diferenta mp casa+teren ar fi in jur de 25% din pretul evaluat. Diferenta provine din faptul ca nu afost masurat imobilul de un topograf, datele cu care a lucrat evaluatorul este o copie de carte funciara veche. Imobilu este imprejmuit, si pe o parte este malul unui rau (lucrez la o firma de topografie).
Ca urmare am trimis o oferta conform situatei din fata locului la executor cu preturile reale. Executorul a transmis oferta si observatiile mele bancii. Banca nu a luat in considerare diferentele, si a respins oferta.
Intrebarea mea este daca executorul este obligat sa vanda imobilul daca sunt doi participati la licitatie la 51% din pretul evaluat al imobilului?
Am inteles ca chiar daca va vinde imobilul la 51% din pretul evaluat, banca va merge in instata, si voi pierde imobilul. In cazul aceasta am sansa sa castig procesul cu banca?
Este cu totul alta speta, s-a inceput licitatia si s-a oferit la vanzare, dupa 3 strigari succesive nu s-a declarat adjudecatar ofertantul respectiv.
Nu. Eu vorbesc de speta in care licitatia nu incepe, deoarece prin ofertele scrise nu s-a oferit un pret considerat indestulator de cate creditor.
Evident ca, in speta dvs, executorul a procedat gresit.
Sunt si alte spete pe acelasi tipic, in care creditorul contesta ppretul de adjudecare si in care se da dreptate adjudecatarului.
Nu asa va proceda o banca, daca e creditor. va suspenda de la inceput, licitatia nu incepe, deci dl nu are cum sa fie declarat adjudecatar.
Licitatie
crismiti
Am niste nelamuriri privind licitatiile. Va expun situatiile cu care m-am intalnit:
1) Executorul mi-a spus ca banca care a cerut executarea nu accepta mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita
Marta Tot
Doresc un raspuns pentru urmatoarea situatie: un pensionar are trei credite de nevoi personale, fara ipoteca, la trei banci diferite, in valoare totala de ... (vezi toată discuția)