avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exista infractiunea de complicitate la adulter (amant)?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exista infractiunea de complicitate la adulter (amant)?

De ceva vreme am o relatie cu o persoana. Intr-o zi am observat intr-o masina o persoana care ma fotografia in compania acesteia. Sa n-o lungesc, am aflat ca era casatorita, eu nestiind acest lucru pana la acel moment. [Posibil sa se fi strans probe asupra intretinerii relatiilor intime, vizite seara la apartamentul ei.]
--Intrebarea mea e, daca ceea ce am facut eu (relatii intime cu o pers casatorita) se pedepseste in vreun fel, e fapta penala?
--Daca nu se poate dovedi ca nu am stiut ca persoana e casatorita, e aceeasi situatie sau se agraveaza?
--Dar ea, in afara de eventualul divort si consecinte (partajare avere, pensii alimentare etc), risca vreo amenda penala etc? Nu are copii.
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
mihai335, utilizator
mihai335 a scris:
Intrebarea mea e, daca ceea ce am facut eu se pedepseste in vreun fel, e fapta penala?

Dar ce ati facut? Care este fapta? Ca ati stat impreuna in masina, cu o persoana casatorita?
NU, nu este fapta penala!
Relatii intime... adica fiind surprins ca ajung in apartamentul ei seara (si probabil de mai multe ori fiind surprins)...
Dar in orice caz as fi obligat sa ma prezint la un eventual proces, lucru nu tocmai placut, fiind cu public. Pt ca daca nu ma prezint se considera obstructionarea actului justitiei si asta din cate stiu e fapta penala....
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
mihai335, utilizator
Cred ca va faceti prea multe probleme. Faptul ca ati intrat in casa doamnei nu inseamna nimic dpdv penal.
Partea cu citarea ca martor la tribunal este altceva si nu face obiectul intrebarii dvoastra.
Va multumesc pt raspunsuri, eu puneam raul cel mai mare in fata, adica presupunand ca se demonstreaza relatiile intime (de altfel n-as minti in fata justitiei, la un interogatoriu), ma gandeam ca asa cum adulterul e o infractiune, tot asa e si complicitatea la el. Eu insa gandesc doar dupa logica mea si minimele cunostinte juridice pe care le am, probabil ar trebui sa citesc in detaliu legea.

Ea, care a savarsit adulter, daca imi amintesc nu e infractiune penala ci impotriva sotului, deci e doar ceva pe parte civila.

As mai avea doua intrebari apropo de acest detaliu.

1 - In afara de divort, daca nu au contract prenuptial, ea ar putea fi obligata de sot la daune morale?
2 - Justitia ma poate include ca parte la aceste daune, fiind partas la infractiune?

Acele poze o sa fie de folos sotului ......poate sa dovedeasca cu acele poze ca sotia lui l-a inselat,si ca doreste divortul.

Oricum nu va integrati la fapta penala,deoarece nu ati violat-o,nu exista relatii intime cu forta,
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

2 dosare consecutive: dosar civil (divort) + dosar penal (adulter) Nicolae Slava Nicolae Slava Buna ziua! Divortul nostru este mai putin obisnuit. Intre mine si sotia mea este o diferenta de varsta de 16 ani (ea este mai tanara cu 16 ani). Suntem ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un avocat specializat indivorturi Ana_86 Ana_86 sunt dinPitesti , motivul divortuluieste adulterul pt ca nu e prima data , dar sigur vafi ultima.... detin dovezi listingul telefonic din contul nostru comun ... (vezi toată discuția)
Divort pentru adulter evfab evfab Buna ziua! In cazul in care sotul a inselat pentru o perioada lunga de timp (exista multe probe doveditoare) dar doreste sa paraseasca familia cu o parte ... (vezi toată discuția)