avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exista infractiunea de complicitate la adulter (amant)?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exista infractiunea de complicitate la adulter (amant)?

De ceva vreme am o relatie cu o persoana. Intr-o zi am observat intr-o masina o persoana care ma fotografia in compania acesteia. Sa n-o lungesc, am aflat ca era casatorita, eu nestiind acest lucru pana la acel moment. [Posibil sa se fi strans probe asupra intretinerii relatiilor intime, vizite seara la apartamentul ei.]
--Intrebarea mea e, daca ceea ce am facut eu (relatii intime cu o pers casatorita) se pedepseste in vreun fel, e fapta penala?
--Daca nu se poate dovedi ca nu am stiut ca persoana e casatorita, e aceeasi situatie sau se agraveaza?
--Dar ea, in afara de eventualul divort si consecinte (partajare avere, pensii alimentare etc), risca vreo amenda penala etc? Nu are copii.
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
mihai335, utilizator
romania inedit a scris:

Eu stiu pe cineva care pretinde despagubiri de 150 000 de lei de la sotia adulterina, care are o relatie dupa ce a parasit domiciliul conjugal si sta impreuna cu fetita ei si baiatul concubinului, dar nu stiu in ce masura instanta va acorda aceasta despagubire, pentru ca domnul judecator a amanat cauza pentru ca avea multe cauze de judecat si parea cam ocupat. :O

Pai sa vedem daca obtine, depinde de cum a motivat. Eu nu cred ca va obtine iar daca va obtine oricum, va fi o suma mult mai mica.

Avocatul lui a cam recunoscut cu jumatate de gura ca nu poate obtine incredintarea minorei catre sot, dar se straduieste sa o scoata pe ea ca fiind o mama imorala care ar mai fi avut relatii si cu alti barbati si a cerut test de paternitate cu toate ca fetita este nascuta in timpul casatoriei dar a fost cnceputa in afara casatoriei.

Nu stiu ce rost a avut treaba asta sa tagaduie paternitatea, doar sa dea niste bani pe care sa nu-i recupereze. Pot fi si surprize, dar putin probabil.

Am fost filmat si eu fara sa-mi dau acordul pentru ca eram pe langa sotia adulterina, dar nu ma duc ca martor la proces nici mort, si imi pare rau ca nu pot btine despagubiri pentru faptul ca am fost filmat la un eveniment privat pentru ca avocatul ei sustine ca nu o sa putem dovedi faptul ca mi-a fost provocat vreun prejudiciu.

Ia intrebati-l si pe av dvs sa vedeti ce sustine :).. conteaza mult conjunctura, cat de intim era evenimentul.. De la art70-77 se refera la respectul vietii private si al demnitatii persoanei.

Martor va veti duce daca veti fi citat, doar mort nu va veti duce, altfel sunteti obligat. Veti primi si amenda si in final veti fi dus cu mandat de aducere. Nu veti depune marturie daca sunteti in relatie de dusmanie cu sotul sau de interes cu sotia.. sau invers.

Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
gi-jane2,

Nu e avocatul meu, e avocatul ei si chiar daca as obtine ceva banuti, nu as mai participa la astfel de evenimente private, pentru ca se pare ca unii au fost complici.

Concluzia mea este ca singurii care o sa castige din cazul asta o sa fie avocatii, pentru ca un divort complicat si costisitor nu prea o sa le foloseasca si mai mult de trei ani nu poate sa dureze.

Termenul de trei ani nu-mi apartine mie.

Pana acu au schimbat avocatii o data pentru ca primii aparatori se cunosteau intre ei.

Nu ma bag de martor pentru ca vreau sa raman in relatii amicale cu amandoi si ma gandesc ca pana la urma o sa le treaca si o sa se inteleaga, cu toate ca nu prea sunt sanse, mai ales ca la partaj o sa fie durere, ca au ce imparti.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 dosare consecutive: dosar civil (divort) + dosar penal (adulter) Nicolae Slava Nicolae Slava Buna ziua! Divortul nostru este mai putin obisnuit. Intre mine si sotia mea este o diferenta de varsta de 16 ani (ea este mai tanara cu 16 ani). Suntem ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un avocat specializat indivorturi Ana_86 Ana_86 sunt dinPitesti , motivul divortuluieste adulterul pt ca nu e prima data , dar sigur vafi ultima.... detin dovezi listingul telefonic din contul nostru comun ... (vezi toată discuția)
Divort pentru adulter evfab evfab Buna ziua! In cazul in care sotul a inselat pentru o perioada lunga de timp (exista multe probe doveditoare) dar doreste sa paraseasca familia cu o parte ... (vezi toată discuția)